Un bacallà molt suau, melós i dolçament acompanyat.

Ingredients per a 4 persones:

  • 4  lloms de bacallà al punt de sal.
  • 100 grams de panses sense pinyol.
  • 100 grams de pinyons.
  • 1 copa de mistela o vi dolç.
  • 50 grams de mantega.
  • Oli d’oliva suau (per confitar).

ELABORACIÓ:

1- Posem els 4 lloms al punt de sal a escórrer per que deixin anar tota l’aigua possible. Un cop ben escorreguts els posem en un cassó coberts d’oli, hem de tenir en compte d’agafar el cassó adequat a la mida dels lloms de bacallà, ja que quan més gran sigui el recipient més oli necessitarem per cobrir-los.

2- Posem el cassó a foc molt suau durant uns 15 minuts, es important vigilar que no arribi mai a bullir. El temps de cocció el podem ajustar al nostre gust i també hem de tenir en compte la mida i gruix de la peça de bacallà.

3- Retirem el bacallà del foc, l’escorrem i el reservem.

4- Posem una paella a foc suau amb la mantega. Un cop fosa afegim els pinyons i les panses. Quan es vegin els pinyons daurats hi afegim el vi i ho seguim cuinant, quan comenci a reduir ho tenim un parell de minuts més al foc. Ens ha de quedar amb una textura acaremalada.

5- Servim els lloms de bacallà calents i per damunt hi tirem la reducció de vi amb les panses i els pinyons.