Que no deixen de ser unes croquetes de mar lleugeres i de sabor suau.

Ingredients per a 8-10 cuixetes.

 • 300 grams de barres de cranc (surimi).
 • 1 ou.
 • 20 grams de formatge ratllat tendre.
 • 20 grams de formatge ratllat sec.
 • 25 grams de farina.
 • 1 culleradeta de sal.
 • ½ gra d’all.
 • Pebre mòlt.
 • Farina (per que no s’enganxi la massa a les mans).
 • Oli per fregir.

Per l’arrebossat:

 • 2 cullerades de mostassa.
 • Julivert picat.
 • 1 ou batut.
 • Pa ratllat.

ELABORACIÓ:

1- Trinxem les barres de cranc i l’all amb una picadora. Hem de procurar de no picar-ho en excés, ja que així ens quedarà una millor textura.

2- Posem les barres de cranc trinxades dins un bol i afegim la resta dels ingredients. Ho treballem ajudant-nos amb una espàtula o una llengua de pastisseria fins que quedin els ingredients ben integrats.

3- Un cop tenim la massa formada n’anem agafant porcions i els hi donem la forma característica de cuixeta de cranc. Es recomanable anar-nos posant farina als dits ja que aquesta massa es bastant humida i s’enganxa a les mans.

4- Batem els ous amb la mostassa i el julivert picat dins un bol i seguidament posem el pa ratllat dins un altre recipient. Anirem passant les cuixetes primer per la barreja d’ou i seguidament per el pa ratllat.

5- Fregim les cuixetes submergint-les en oli ben calent i en un parell de minuts ens han de quedar ben daurades. Les retirem del foc, les posem damunt de paper absorbent una estona i les servim encara calentes.