Una combinació original per un dels peixos més típics de la setmana santa.

Ingredients per a 4 persones:

 • 4 talls de bacallà fresc.
 • 1 pastanaga.
 • 1 porro.
 • 1 troç de branca d’api.
 • 10-12 escalunyes.
 • 4-5 fulles de menta fresca.
 • Oli.
 • Sal/pebre.
 • 400 ml d’aigua.

Per la picada:

 • Un grapat d’avellanes.
 • 1 llesca de pa.
 • Julivert.
 • 1 gra d’all.
 • 1/2 got de vi blanc.

ELABORACIÓ:

1- Posem una cassola a foc mig amb un raig d’oli i enrossim les avellanes, el julivert , la llesca de pa i el gra d’all. Un cop ho tenim torradet ho posem en el recipient de la batedora junt amb el vi blanc, ho trinxem fins que quedi ben cremos i ho reservem.

2- Tornem a posar la cassola a foc mig amb un raig d’oli, hi afegim les escalunyes senceres i pelades i la pastanaga, el porro i el api ben picats. Ho cuinem durant uns 5 minuts o fins que es vegi enrossit.

3- Afegim l’aigua, els lloms de bacallà, les fulles de menta, ho salpebrem i ho deixem coure uns 10-12 minuts. Incorporem la picada, ho deixem coure uns 2-3 minuts més, rectifiquem de sal si és necessari i ho servim calent.