Una mossegada cruixent d’una de les herbes més versàtils de la cuina mediterrània.

La sàlvia es una de les herbes aromàtiques que més utilitzem a casa per cuinar. Les seves fulles carnoses d’olor intensa i agradable son molt útils en tota mena de plats. Hem descobert aquesta recepta en el llibre de cuina italiana “La cuchara de plata”, a on a més, ens recomanen acompanyar aquesta sàlvia arrebossada amb formatge.

Ingredients:

  • 25-30 fulles de sàlvia fresca.
  • 1 ou batut.
  • Pa ratllat
  • Sal.
  • Oli suau per fregir.

ELABORACIÓ:

1- Netegem les fulles fresques amb una mica d’aigua i les posem damunt de paper absorbent.

2- Posem un ou dins un bol, hi tirem un pessic de sal i el batem.

3- Posem pa ratllat en un plat i anem passant les fulles primer per l’ou i després per el pa ratllat. Les anem reservant en un plat separades per evitar que s’enganxin entre elles.

4- Escalfem una paella amb un dit d’oli (sobretot suau d’oliva o bé de gira-sol) i quan estigui calent anem posant les fulles una per una. Al ser primes es fan molt ràpid, a la que veiem que comencen a quedar daurades els hi donem la volta i les cuinem per l’altre costat. Un cop cuites les retirem i les posem damunt de paper absorbent.

5- Les servim calentes i acompanyades amb un formatge (recomanem que sigui de pasta tova i no massa fort).