Postres amb un flor dolça i amb moltes propietats.

Ingredients:

  • Farina.
  • Aigua freda.
  • Llevat Royal.
  • Sal.
  • Canyella en pols.
  • 2 pomes.
  • Flors de saüc.
  • Mel.

ELABORACIÓ:

A mitjans del mes de maig comença a florir el saüc i com que en tenim uns quants arbusts a casa n’aprofitem les flors per fer aquesta recepta. Amb els fruits també se’n pot fer un xarop amb efectes antiinflamatoris i diürètics, però amb menys possibilitats gastronòmiques.

1- Un cop hem collit les flors les passarem delicadament per sota l’aixeta procurant que no es trenquin. Un cop netes les deixem escórrer damunt de paper absorbent.

2- Pelem les pomes, les tallem a grills i les reservem.

3- Preparem la pasta de la tempura barrejant la farina amb l’aigua i el llevat, ho anem barrejant fins que ens quedi una massa cremosa i no massa espessa i acabat hi afegim un polsim de sal, un de canyella i ho barregem de nou.

4- Posem un recipient amb oli o una fregidora a foc alt i quan estigui l’oli ben calent anirem passant les flors de saüc per la massa de l’arrebossat (deixant la tija a fora tal com es veu a l’imatge), seguidament ho submergim en l’oli ben calent i a continuació seguim el mateix procediment amb la poma. Quan es vegi daurat ho retirem del foc i ho deixem reposar una estona en paper absorbent. Hem de procurar de no tenir massa temps al foc les flors de saüc ja que queden cuites ràpidament i es podrien cremar.

5- Un cop ho hem fregit tot ho servim a temperatura ambient acompanyat amb un bon raig de mel.