La coca amb la que encetem l’estiu.

Ingredients per 1 coca de 1/2 kg o 4 d’individuals:

Per la massa:

 • 250 grams de farina de força.
 • 1 ou.
 • 40 grams de mantega pomada.
 • 60 grams de sucre.
 • 60 grams de llet.
 • 15 grams de llevat de forner.
 • 1 cullerada de sal.
 • 15 grams d’aigua de tarongina.
 • 15 grams de vainilla líquida.
 • 25 grams d’anís dolç.
 • 1 polsim de canyella en pols.
 • Pell de 1/2 taronja.
 • Pell de 1/2 llimona.

Per decorar:

 • Fruita confitada variada.
 • 25 grams d’ametlla laminada o pinyons.
 • Sucre.
 • 1 ou.

ELABORACIÓ:

1- Posem el llevat esmicolat junt amb la llet (a temperatura ambient) i 2 cullerades de la farina de la massa dins una tassa, ho remenem bé i ho tapem amb film transparent. Ha de reposar en un lloc càlid durant una estona fins que dupliqui el seu volum, en funció de la temperatura ambient aquest procés pot durar entre 15 i 30 minuts.

2- Un cop hagi duplicat la mida ho posem en d’un bol (si ho hem de treballar a mà) o en el recipient del robot de cuina junt amb la resta de la farina, l’ou, el sucre, la sal, l’aigua de tarongina, la vainilla líquida, l’anís, la canyella, la mantega i la pell dels cítrics ratllada.

3- Ho treballem una estona fins que quedin tots els ingredients ben lligats, ens ha de quedar una massa humida i que s’enganxi una mica als dits. La deixem al mateix bol a on l’hem fet en un lloc càlid i tapada durant 1 hora aproximadament, ha de doblar el seu volum.

4- Preparem la safata del forn posant-li paper sulfuritzat a tota la superfície. Ens mullem les mans amb una mica d’aigua o d’oli, agafem la massa fermentada, la posem damunt la safata i li donem forma, tant si en fem una de grossa com si en fem 4 de petites, deixant sempre espai entre elles. Posem la safata al forn (el forn apagat) i deixem reposar la massa durant 1 hora.

5- Retirem la coca del forn, la pintem amb ou batut, ho decorem amb les fruites confitades, l’ametlla laminada (o els pinyons) i finalment escampem sucre per damunt.

6- Ho fornegem a 180 graus (amb escalfor inferior amb ventilador) durant uns 20 minuts.

7- Un cop cuites es molt recomanable treure-les de la safata i deixar-les refredar damunt d’una reixeta (pot ser la del forn). Si volem podem acabar de tirar una mica més de sucre per damunt.