A Itàlia les truites, les fan al forn.

Per fer aquesta frittata es indispensable tenir una paella que a part dels fogons també pugui anar al forn. Nosaltres en tenim una que, a més, té un mànec desmuntable que la fa més pràctica a l’hora de posar-la dins el forn. Això es així per que la cocció de la frittata te dues etapes: la primera damunt del fogó i la segona a dins del forn. La gràcia es doncs poder fer tot el procés amb la mateixa paella.

Ingredients:

 • 1 patata mitjana
 • 5 ous.
 • 30 grams de pebrot verd.
 • 30 grams de pebrot vermell.
 • 1 ceba mitjana.
 • Julivert.
 • 70 grams de formatge cremós.
 • 100 grams de llet.
 • Oli.
 • Sal/Pebre.
 • Una paella que pugui anar al foc i al forn.

ELABORACIÓ:

1- Pelem la patata i la ceba. Tallem a rodanxes de mig centímetre de gruix la patata i també la ceba.

2- Posem la paella a foc mig amb un rajolí d’oli i hi posem la patata i també la ceba. Ho cuinem durant uns 5 minuts i afegim els pebrots tallats a tires. Ho cuinem un parell de minuts més i parem el foc. No ho hem de cuinar del tot ja que al final ho posarem al forn.

3- Posem els ous, la llet, sal i pebre a dins d’un bol i ho batem una mica. Ho afegim a la paella junt amb els xampinyons i el formatge i finalment escampem una mica de julivert picat per damunt.

4- Fornegem la frittata a 180 graus amb escalfor inferior i ventilador durant uns 10-15 minuts, podem variar el temps en funció dels nostres gustos, al igual que passa amb la truita, que hi ha qui li agrada més cuita o més crua.

5- Retirem la frittata del forn, la desemmotllem i la servim calenta.