Una deliciosa alternativa a l’empanada gallega clàssica.

Ingredients.

Per la massa:

 • 450 grams de farina de força.
 • 50 grams d’aigua.
 • 50 grams de vi blanc.
 • 50 grams d’oli d’oliva.
 • 90 grams de llard de porc o mantega.
 • 2 ous (un per la massa i un per pintar).
 • 30 grams de llevat fresc.
 • Sal.

Per el farcit:

 • 350 grams de bacallà esqueixat al punt de sal.
 • 4-5 pebrots verds.
 • 10-12 alls tendres.
 • 15-20 panses.
 • 2 ous durs.
 • Oli.
 • Sal.

ELABORACIÓ:

1- Preparem la massa posant tots els ingredients dins un bol (hem de pensar a reservar un ou per pintar al final). Ho treballem durant uns 5 minuts , hem d’aconseguir una massa ferma i que no s’enganxa als dits, si es necessari, podem afegir més farina. Un cop tenim la massa la dividim en dos parts i la reservem. Hem de tenir en compte que la part de massa que farà de base hauria de ser una mica més gran que l’altra.

2- Per preparar el farcit saltejarem a foc mig els pebrots verds tallats a tires junt amb els alls tendres tallats a trossos. Ho cuinem durant 3-4 minuts i afegim el bacallà esqueixat. Ho cuinem 1 minut més i ho retirem del foc. Es possible que el bacallà ens deixi anar una mica d’aigua, en aquest cas ho escorrem tot i ho reservem.

3- Posem paper de forn damunt d’una safata i seguidament hi estirem la part de la massa més gran amb l’ajuda d’un corró. Li donem la forma desitjada, pot ser rodona o quadrada, i la deixem amb un gruix de 3-4 mm. Es una massa molt agraïda de treballar i no ens ha de donar cap problema.

4- Repartim el farcit per damunt de la massa i hi escampem les panses i els 2 ous durs tallats a rodanxes.

5- Estirem l’altra part de la massa procurant que ens quedi amb una forma igual a la que hem fet per la base. Seguidament la posem damunt de la massa amb el farcit i segellem tot el perímetre fent plecs cap a l’interior.

6- Pintem l’empanada amb l’ou batut i fem un forat al centre de l’empanada per que pugui expulsar el vapor que es farà al interior.

7- La fornegem a 180-190 graus (temperatura inferior amb ventilador) durant uns 20-25 minuts. Quan estigui cuita i ben daurada la retirem del forn i recomanem deixar-la refredar. Es pot menjar tèbia o a temperatura ambient.

Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email