Un «pintxo» de truita embolcallada de pebrots.

Quan vàrem fer els pebrots farcits de truita de patata va ser tot un descobriment per nosaltres. Aquest cop hem volgut portar la recepta més enllà afegint una mica de bacallà dessalat a la barreja de la truita, convertint aquest plat en un homenatge a la truita de patates, pebrots verds i bacallà típica del País Basc. En els nostres viatges per aquestes terres del nord, hem pogut degustar aquesta deliciosa combinació d’ingredients tant en forma de truita com també en algun dels seus deliciosos «pintxos».

Ingredients:

  • 2 pebrots verds tipus italià, preferiblement grans, llargs i rectes.
  • 1 patata mitjana (125-140 grams).
  • 70 grams de bacallà dessalat i sense pell.
  • 2 ous.
  • Sal/pebre.
  • Oli (per fregir).

ELABORACIÓ:

1- Posem una paella amb un rajolí d’oli a foc mig i hi posem les patates tallades a daus petits. Les cuinem fins que estiguin toves i un xic daurades i finalment hi afegim el bacallà esmicolat i ho deixem un minut més al foc. Ho retirem del foc, ho escorrem si hi ha un excés d’oli i ho reservem (imatge 1).

2- Batem els ous dins un bol, hi afegim les patates cuites amb el bacallà i també ho salpebrem. Ho barregem bé i ho reservem (imatge 2).

3- Netegem els pebrots, els hi traiem la tija procurant que el pebrot no es trenqui i també retirem les llavors per l’orifici que ens ha quedat en treure la tija.

4- Amb l’ajuda d’una cullera petita anirem omplint els pebrots amb la barreja d’ous i patates amb bacallà fins que ens quedin ben plens. Un cop plens els anem reservant dins un recipient alt a on puguin estar en posició vertical, nosaltres hem utilitzat un got de plàstic (imatge 3).

5- Posem un cassó o un wok amb oli abundant a foc mig. Quan estigui l’oli ben calent hi anem posant els pebrots delicadament i els cuinem fins que comencin a quedar daurats. Hem de procurar d’anar-los tombant per assegurar-nos que es couen per tots els costats.

6- Un cop cuits els anem retirant i finalment els posem damunt de paper absorbent.

7- Un cop estan a temperatura ambient podem retirar la pell dels pebrots amb facilitat, si veiem que la pell està molt enganxada els deixarem tal com estan.

8- Tallem els pebrots farcits de truita de bacallà a rodanxes i finalment els servim a temperatura ambient.