Un entrant per treure’s el barret.

Els bolets acostumen a ser un genial acompanyament o farcit per a una pila de plats, però també son perfectament aptes per a ser els protagonistes d’una recepta, com en el cas d’aquests xampinyons farcits. Les possibilitats a l’hora de fer el farcit son infinites i a gust del consumidor, nosaltres hem buscat una combinació molt cremosa i a on hi destaca el pernil.

Si ens sobra farcit el podem aprofitar per fer altres plats, com per exemple unes crestes o bé el convertim en una salsa per barrejar amb pasta.

Ingredients per fer 8 xampinyons:

  • 8 xampinyons de mida gran.
  • 250 grams de llet.
  • 25 grams de farina.
  • 50 grams de formatge ratllat (per decorar).
  • 20 grams mantega.
  • 50 grams de porro.
  • 50 grams de pernil salat.
  • Sal/Pebre.
  • Julivert.

ELABORACIÓ:

1- Comencem separant el peu del barret dels xampinyons. Netegem els barrets si es necessari amb un pinzell o un drap humit i els posem a la safata del forn amb el orifici cap amunt.

2- Tallem el porro i els peus dels xampinyons a trossets ben petits. Posem una paella a foc mig i hi posem la mantega, els porros i els peus dels xampinyons. Ho cuinem uns 4-5 minuts o fins que veiem que comença a quedar transparent. Quan estigui gairebé cuit també hi afegim el pernil tallat a trossets petits. Cuinem tot el conjunt durant 1 minut més, afegim la farina i ho remenem mentre ho seguim cuinant durant 1/2 minut més.

3- Mantenim la paella a foc mig i hi anem afegint la llet poc a poc mentre ho anem remenant constantment. Quan comenci a quedar una crema espessa deixem de remenar, ho rectifiquem de sal i pebre i afegim el julivert picat. Parem el foc i ho deixem refredar uns minuts.

4- Un cop fred utilitzarem una cullera per omplir els barrets dels xampinyons amb la barreja que hem cuinat, ens han de quedar ben farcits. Posem formatge ratllat per damunt dels xampinyons farcits i els fornegem a 180-200 graus amb escalfor inferior i ventilador durant uns 20 minuts. Finalment ho retirem del forn i servim els xampinyons farcits ben calents.

Receptes relacionades: