Un milfulls molt vistós i apte per tot l’any.

Ens han seleccionat aquesta recepta per ser cuinada en el programa de tv “Cocina abierta” de Karlos Arguiñano. Estem molt agraïts i orgullosos d’haver pogut aportar un dels nostres plats. El programa ha estat emès el dia 25 de febrer de 2022 i el podeu veure en aquest enllaç.

Aquest milfulls de patates i bledes es un plat molt econòmic, senzill de fer i que també allarga molt, cosa que el fa molt recomanable en el cas de tenir convidats. A més, aquest plat el podem fer a qualsevol època de l’any, ja que es pot servir calent, fred o a temperatura ambient.

Ingredients per a 4-6 persones:

  • 4 patates mitjanes.
  • 1 manat de bledes.
  • 2 pastanagues.
  • 6 xampinyons.
  • 3 ous.
  • 150 grams de llet.
  • 6 talls de formatge cremós.
  • Sal/Pebre.
  • Motllo tipus plum-cake.

ELABORACIÓ:

1- Pelem les patates i les laminem amb una mandolina o un bon ganivet, en qualsevol cas hem de fer les làmines ben primes, com si fossin xips de patata. Les posem en un bol apte pel microones, les cobrim d’aigua i les cuinem uns 5 minuts a màxima potencia. Passat aquest temps les escorrem i les reservem.

2- Tallem les fulles de les bledes, les rentem i finalment les escorrem. Pelem les pastanagues i les laminem. També laminem els xampinyons i ho reservem tot.

3- Batem els ous dins d’un bol, hi afegim la llet, ho salpebrem i ho barregem.

4- Untem l’interior del motllo amb una mica d’oli, posem una capa de patata per tota la base i al damunt hi escampem una capa generosa de bledes. Seguidament fem una capa de pastanaga, una capa de xampinyons i també una de formatge. Hi aboquem una mica de la barreja de llet i ous i procurem que vagi filtrant per tot arreu. Repetim l’operació fent una altra capa de patata, una de bledes, una de pastanaga i també de xampinyons i de formatge. Tornem a regar-ho amb la barreja d’ous i llet, ho rematem amb una capa de patata i finalment hi acabem de tirar la barreja d’ous que ens quedi. Podem donar uns cops al motllo damunt de la superfície de treball per assegurar-nos que el farcit queda ben assentat i també ajuda a filtrar l’ou.

5- Ho fornegem a 180 graus amb escalfor inferior i superior durant uns 30-40 minuts.

6- Quan tenim el milfulls cuit el retirem del forn i el desemmotllem. Es pot menjar calent, tebi o també fred.