Faves amb perfum de menta, i dona gust com alimenta.

Quan arriba la temporada de faves i encara fa fred, ve molt de gust una cassola calenta com aquesta. La recepta de faves a la catalana es molt senzilla i ràpida de fer, per tant si ens ve de gust un plat de llegum ben complet son una molt bona opció.

Ingredients per unes 4 persones:

 • 300 grams de faves ja pelades.
 • 200 grams de pèsols pelats.
 • 2 cebes mitjanes.
 • 4 alls tendres.
 • 150 grams de botifarra blanca.
 • 150 grams de botifarra negra.
 • 1 tall de cansalada fresca.
 • 1 brot de menta.
 • 1 cullerada d’anís (opcional).
 • Oli.
 • Sal / Pebre.
 • Aigua.

ELABORACIÓ:

1- Tallem les 2 botifarres a rodanxes i la cansalada a tires. Posem una cassola a foc mig, hi tirem un raig d’oli i enrossim pels dos costats els talls de botifarra i la cansalada durant uns 3-4 minuts. Finalment ho retirem del foc i ho reservem.

2- A la mateixa cassola on hem fet la botifarra i la cansalada hi afegim els alls tendres pelats i tallats a trossos petits junt amb la ceba també tallada a quadrats petits. Ho cuinem durant uns 5 minuts o fins que veiem que la ceba comença a quedar transparent.

3- Afegim les faves a la cassola i les cobrim d’aigua. Les cuinem a foc mig durant uns 10 minuts. Passat aquest temps, afegim els pèsols, les botifarres, la cansalada, l’anís i el brot de menta. Ho salpebrem, tapem la cassola i ho cuinem a foc suau durant uns 20 minuts més o fins que veiem les faves tendres. Quan les faves estiguin al punt ho retirem del foc i ja ho podem servir calent.

Receptes relacionades: