Un pastís de formatge on es fon la dolçor amb l’acidesa de la fruita.

Aquest pastís de formatge amb maduixes es pot fer a qualsevol època de l’any, ja que si no trobem maduixes hi podem posar raïm, kiwi, préssec, gerds, nabius o mango. Entre d’altres virtuts, es molt lleuger i el podem preparar el dia abans de menjar-lo. També es molt fàcil de fer, però hem de tenir en compte que durant la preparació hi ha diferents etapes on l’haurem de refrigerar i cal planificar bé el procés per tenir-lo a punt quan havíem previst.

Ingredients:

Per la base:

 • 130 grams de galetes tipus Digestive
 • 70 grams de mantega.

Per el farcit:

 • 125 grams de formatge en crema (tipus Philadelphia).
 • 375 grams de llet sencera.
 • 18 grams de quallada en pols (1 sobre i 1/2).
 • 100 grams de sucre.
 • 2 ous.
 • Ratlladura de llimona.

Per la cobertura:

 • 6 maduixots
 • 4 grams de gelatina de maduixa en pols.
 • 1 cullerada de sucre.
 • Aigua
 • Festucs per decorar.

Estris:

 • 1 motllo d’un sol us o desmuntable de 15 x 20 cm.

Elaboració:

1- El primer que hem de fer es treure la mantega una estona abans de la nevera, convé que estigui una mica estovada. Un cop tenim la mantega a temperatura ambient, la posem dins una picadora junt amb les galetes i ho piquem fins que quedi tot el conjunt ben triturat i barrejat.

2- Posem la barreja de mantega i galeta dins el motllo, cobrim tota la base uniformement i ho pressionem perquè quedi ben compactat. Finalment ho posem a la nevera almenys una hora per que la galeta amb mantega s’endureixi.

3- Posem 125 grams de llet i la quallada en pols dins un bol. Seguidament ho barregem amb unes barnilles fins que la quallada quedi ben dissolta. Hi afegim el formatge en crema, els ous i també la ratlladura de llimona. Ho barregem de nou i ho reservem.

4- Posem un cassó a foc mig amb 250 grams de llet i 100 grams de sucre. Quan comenci a bullir hi afegim la barreja de llet amb quallada i ho anem remenant sense parar el foc fins que es comenci a espessir. Un cop ha espessit ho retirem del foc i ho deixem refredar.

5- Un cop ho tenim a temperatura ambient ho afegim al motllo on hi tenim la base de galeta i seguidament ho deixem a la nevera almenys una hora.

6- Tallem les maduixes a rodanxes i decorem la superfície del pastís al nostre gust.

7- Posem l’aigua de la cobertura en un cassó a foc mig. Hi afegim el sucre i també la gelatina en pols mentre ho anem remenant amb les barnilles. Quan comenci a bullir parem el foc i ho deixem refredar una estona sense que arribi a gelificar.

8- Repartim la barreja per damunt del pastís i el tornem a posar a refrigerar una horeta més. Finalment ho decorem amb els festucs i servim el pastís ben fred.