Si vols un tros de Navarra a la boca, tasta aquestes croquetes de xistorra.

Es poden fer croquetes de gairebé qualsevol cosa que corri per la cuina, i si estem encertats, podem fer grans descobriments. Nosaltres hem volgut provar de fer unes croquetes de xistorra i el resultat es espectacular, ja les hem posat a la llista de croquetes preferides. Si a més les acompanyem amb uns pebrots verds ja tenim a punt un aperitiu digne d’un local de tapes de Pamplona. Nosaltres hem fet una fusió i hem barrejat la croqueta de xistorra amb el pebrot més conegut de Galícia.

Ingredients per a unes 25/30 croquetes:

  • 1 xistorra d’uns 200 grams.
  • 1 ceba.
  • 500 grams de llet.
  • 3 ous (separem rovells de les clares).
  • 100 grams. de farina de blat.
  • 50 grams. de maizena.
  • Sal.
  • 1 culleradeta de Pimentón de la Vera (opcional).
  • Oli per fregir.
  • Pa ratllat.

ELABORACIÓ:

1- Posem una cassola grossa a foc baix, hi tirem un raig d’oli i hi enrossim la ceba picada.

2- Mentre tenim la ceba al foc, posarem la llet, els rovells d’ou, les dues farines, una mica de sal i el pebre a dins d’un bol. Ho remenem amb una les barnilles manuals o bé amb un batedora elèctrica.

3- Li retirem la pell a la xistorra, l’esmicolem amb les mans i finalment la reservem.

4- Un cop tenim la ceba cuita, sense apagar el foc hi afegim la barreja de la llet i farina i també la xistorra. Ho remenarem constantment durant uns 5-7 minuts fins que la massa es comenci a espessir. Hem de vigilar que el foc no vagi massa fort i de no deixar de remenar o es pot enganxar. Quan veiem que la massa està suficientment ferma com per poder formar les croquetes ja ho podem retirar del foc.

5- Posem la massa de les croquetes de xistorra en una safata, la deixem refredar a temperatura ambient i finalment ho posem a la nevera un mínim de dues hores. Al refredar-se, la massa acaba d’agafar consistència i ens facilita la feina a l’hora de fer les croquetes.

6- Retirem la massa de la nevera i seguidament començarem a donar forma a les croquetes. Les passem primer per les clares d’ou lleugerament batudes, seguidament les passem per el pa ratllat i finalment les anem posant en una safata.

7- Posem un recipient amb oli abundant a foc mig, quan estigui l’oli ben calent, fregirem les croquetes fins que ens quedin daurades i finalment les posarem en un plat damunt de paper absorbent.

8- Les podem servir calentes o també a temperatura ambient. Nosaltres les hem acompanyat d’uns pebrots del Padró fregits.

SUGGERIMENTS:

Si no les heu de consumir totes, ja que en surten una bona colla, es poden congelar abans de fregir.