Per fer passar el fred.

Ingredients per a 6 persones:
  • 1 col (si pot ser arrissada).
  • 4-5 patates.
  • Mitja botifarra negra.
  • 12 talls de cansalada salada.
  • Sal/pebre/Alls.

Maridatge:

Per aquest plat  us recomanem un vi blanc sec madur de bona estructura i fresca acidesa. Si sou més de vins negres, us anirà molt bé un de cos mitjà, madurat en bóta i amb un cert repòs en ampolla.

Elaboració:

Netegem la col i li tallem les fulles a trossets petits. Pelem les patates, les tallem a trossos i les bullim junt amb la col durant uns 20 minuts. Un cop cuit ho escorrem bé, ho trinxem tot amb l’ajuda una forquilla i ho reservem. En una cassola sofregim 2 o 3 alls picats amb la botifarra negra, sense la pell i ben esmicolada. Quan tot sigui ros, afegim la col amb la patata, ho remenem, salpebrem i en un parell de minuts ja estarà llest.Podem reservar unes rotllanes de la botifarra per fregir i presentar al plat al final. Ara només resta fregir la cansalada amb oli abundant i calent, quan sigui ben rossa la retirem i la posem damunt  d’un paper absorbent. Ja ho tenim tot llest per presentar i servir amb els talls de cansalada i botifarra al damunt.

SUGGERIMENTS:
  • Pot servir com a plat únic. Si sou colla i es prepara amb antelació, es pot posar en una cassola de fang i escalfar-ho al últim moment al forn.
  • En petites porcions també pot servir com aperitiu o entrant.