Oblida’t d’anar al Kentucky fried chicken!

Ingredients per a 4 persones:
  • 12 aletes de pollastre.
  • Oli (per fregir).
Per a la maceració:
  • 150 gr. de farina de blat.
  • 50 gr. de farina de blat de moro (Maizena).
  • Aigua.
  • Comí molt, orenga, pebre vermell, pebre negre, bitxo sec picat, sal.
  • Ratlladura de llimona, gingebre ratllat.(al gust).

Maridatge.

El vermut clàssic de patates xips, olives i escopinyes és molt bo, us proposem que hi afegiu al vostre aperitiu previ a l’àpat aquestes aletes cruixents amb un vermut negre fresc en nas i d’amargor suau.

Per l’arrebossat:
  • Pa ratllat GRUIXUT.
  • Flocs de ceba fregida o bé flocs de civada.
Elaboració:

Demaneu les aletes ja trossejades, si no les haureu de tallar per les juntes amb unes tisores per separar les 3 parts de l’ala. Bulliu les aletes amb aigua durant 15-20 minuts, les coleu i reserveu. Atenció! No llenceu el caldo de la cocció de les ales, el podeu guardar o congelar i utilitzar-lo com a brou lleuger per a qualsevol altra preparació (per exemple arròs amb crosta). En un bol gros poseu les dues farines i l´aigua i ho remenem fins a aconseguir una crema semblant a la textura d’un iogurt, ni massa líquida ni gaire espessa. Dins hi posarem les espècies i les ales de pollastre, ho remenem i es deixa a la nevera un mínim de 4/5 hores. Agafem un plat i posem el pa ratllat gruixut junt amb els flocs de ceba o avena i anem arrebossant les peces de pollastre. En una paella, amb oli abundant i ben calent, anirem fregint les peces de pollastre fins que quedin daurades.

Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email