Oblida’t d’anar al Kentucky fried chicken!

Ingredients per a 4 persones:
  • 12 aletes de pollastre.
  • Oli (per fregir).
Per a la maceració:
  • 150 gr. de farina de blat.
  • 50 gr. de farina de blat de moro (Maizena).
  • Aigua.
  • Comí molt, orenga, pebre vermell, pebre negre, bitxo sec picat, sal.
  • Ratlladura de llimona, gingebre ratllat.(al gust).

Maridatge.

El vermut clàssic de patates xips, olives i escopinyes és molt bo, us proposem que hi afegiu al vostre aperitiu previ a l’àpat aquestes aletes cruixents amb un vermut negre fresc en nas i d’amargor suau.

Per l’arrebossat:
  • Pa ratllat GRUIXUT.
  • Flocs de ceba fregida o bé flocs de civada.
Elaboració:

Demaneu les aletes ja trossejades, si no les haureu de tallar per les juntes amb unes tisores per separar les 3 parts de l’ala. Bulliu les aletes amb aigua durant 15-20 minuts, les coleu i reserveu. Atenció! No llenceu el caldo de la cocció de les ales, el podeu guardar o congelar i utilitzar-lo com a brou lleuger per a qualsevol altra preparació (per exemple arròs amb crosta). En un bol gros poseu les dues farines i l´aigua i ho remenem fins a aconseguir una crema semblant a la textura d’un iogurt, ni massa líquida ni gaire espessa. Dins hi posarem les espècies i les ales de pollastre, ho remenem i es deixa a la nevera un mínim de 4/5 hores. Agafem un plat i posem el pa ratllat gruixut junt amb els flocs de ceba o avena i anem arrebossant les peces de pollastre. En una paella, amb oli abundant i ben calent, anirem fregint les peces de pollastre fins que quedin daurades.