No només es viu de bacallà salat.

Ingredients per a 4 persones:
 • 1 suprema de bacallà sencera (ja neta i sense espines).
 • 4 patates mitjanes.
 • 300 grs. de carbassa.
 • Raig d’oli.
 • Raig de vi blanc o aigua.
 • 2 cebes.
 • Sal/Pebre.
 • Llavors de comí.
Per la picada:
 • 2 tomàquets secs en oli.
 • 1 llesca de pa torrat.
 • 1 all.
 • Julivert.
 • Raig de llimona.
Elaboració:

En una safata de forn hi tirem un raig d’oli i un raig de vi blanc. Al damunt posarem les patates i la carbassa tot tallat a rodanxes d’ uns 3-4 mm i la ceba a trossos d’un gruix similar a les patates. Ho salpebrem i hi tirem les llavors de comí. Ho posem al forn a 180-200 graus, si pot ser amb l’escalfor a sota i amb ventilador, durant uns 20 minuts. Mentrestant prepararem la picada posant tots els ingredients dins la picadora o en un morter, no ha de quedar massa picat. No poseu sal a la picada, ja que els tomàquets secs ja potencien molt el sabor. Aquesta picada la posem damunt el bacallà, ben repartida tal com es veu a la imatge inferior. Quan les patates comencin a agafar color, posarem el bacallà al damunt, ho deixem courem al forn durant uns 8-10 minuts més i ja estarà llest per servir.

SUGGERIMENTS:

Aquesta recepta es pot fer amb qualsevol peix blanc. Es recomana que sempre siguin lloms sense espines.

Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email