No només es viu de bacallà salat.

Ingredients per a 4 persones:
 • 1 suprema de bacallà sencera (ja neta i sense espines).
 • 4 patates mitjanes.
 • 300 grs. de carbassa.
 • Raig d’oli.
 • Raig de vi blanc o aigua.
 • 2 cebes.
 • Sal/Pebre.
 • Llavors de comí.
Per la picada:
 • 2 tomàquets secs en oli.
 • 1 llesca de pa torrat.
 • 1 all.
 • Julivert.
 • Raig de llimona.
Elaboració:

En una safata de forn hi tirem un raig d’oli i un raig de vi blanc. Al damunt posarem les patates i la carbassa tot tallat a rodanxes d’ uns 3-4 mm i la ceba a trossos d’un gruix similar a les patates. Ho salpebrem i hi tirem les llavors de comí. Ho posem al forn a 180-200 graus, si pot ser amb l’escalfor a sota i amb ventilador, durant uns 20 minuts. Mentrestant prepararem la picada posant tots els ingredients dins la picadora o en un morter, no ha de quedar massa picat. No poseu sal a la picada, ja que els tomàquets secs ja potencien molt el sabor. Aquesta picada la posem damunt el bacallà, ben repartida tal com es veu a la imatge inferior. Quan les patates comencin a agafar color, posarem el bacallà al damunt, ho deixem courem al forn durant uns 8-10 minuts més i ja estarà llest per servir.

SUGGERIMENTS:

Aquesta recepta es pot fer amb qualsevol peix blanc. Es recomana que sempre siguin lloms sense espines.