Per fer un pícnic al sofà.

Ingredients per a 4 persones:
 • 4 “TORTITAS” de blat o blat de moro (ja fetes).
 • 2 alvocats.
 • 1 ceba (si pot ser morada).
 • 1 tomàquet d’amanir.
 • 1 pit de pollastre (sense os).
 • 100 grs. de farina.
 • Aigua (la que admeti la farina).
 • Pa ratllat gruixut (es troba fàcilment).
 • Espècies al gust. Ginebre, pebre, orenga, llimona, bitxo, ceba fregida seca…etc…
 • Tabasco verd o vermell (opcional).
 • Suc de llimona.
ELABORACIÓ:

Netegem el pollastre i el tallem de la manera que us vingui de gust, o bé a daus 1,5 cms o bé a tires. En un bol posem la farina i anem afegint aigua fins que quedi una massa cremosa (ni molt líquida ni molt espessa). Tranquils si us passeu amb la farina o l’aigua, simplement rectifiqueu amb el ingredient que hagi quedat curt. Ara es l´hora de posar ingredients al gust dins la massa de farina, en aquest cas hi hem posat bitxo sec picat, gingebre ratllat, un raig de suc de llimona, ratlladura de taronja, grans de mostassa i sal. Posem el pollastre dins d’aquesta massa, ho barregem bé i el deixem a la nevera. S’hauria de deixar macerar un mínim de 4 hores, però si ho preparem el dia abans, el pollastre queda deliciós.

Per fer el Guacamole:

Tallem els alvocats, el tomàquet i la ceba a daus, tirem un raig de llimona, sal, pebre i oli. Si us agrada el picant, tireu unes gotes de Tabasco, això ja va al vostre gust. En acabat ho reservem a la nevera.

Presentació final:

Aquestes dues preparacions es poden fer amb antelació i les deixem a la nevera fins a l´hora de servir. Ara agafem el pollastre que tenim macerant, l’untem bé amb la salsa i el passem per el pa ratllat gruixut (es important que sigui gruixut),  i sense passar per ou!. Posem una paella amb oli al foc i fregim el pollastre, ja veureu quina oloreta! Ara ja es hora de muntar els burritos. Al supermercat trobareu dos tipus de burrito, el que es pot menjar directament i un altre que necessita un tomba i tomba a la planxa o paella (1 minut per costat). Nosaltres recomanem els que s’han de coure ja que queden més cruixents sense perdre flexibilitat. Ompliu els burritos amb el guacamole i el pollastre arrebossat, per evitar que el contingut caigui en posar-lo vertical s’ha de fer un plec a la part inferior i tot seguit es fa un altre plec a cada costat, de tal manera que només quedi obert per un costat. Ho podem mantenir plegat amb l’ajuda d’ un escuradents fins al moment de menjar-lo. Bon profit!

SUGGERIMENT:

Per acompanyar hem fet uns nachos al forn. Es senzill, només heu de posar els nachos al forn en posició grill, amb una mica de formatge ratllat per sobre i ho deixem gratinar fins que quedi el formatge fos.