Una forma diferent de fer un llom de porc.

Ingredients per 4 persones:
 • Una peça de llom d’uns 500 grams.
 • 2 dents d’all.
 • 1 branca de farigola.
 • Boles de pebre.
 • Sal i pebre.
 • 500 c.c. d’oli d’oliva.
 • 250 c.c. de vinagre de Mòdena.
Elaboració:

1- Salpebrem la peça sencera de llom, la posem dins un cassó a foc mig amb una mica d’oli i la marquem per tots els costats durant uns 5 minuts. Cal que la cassó no sigui massa gran o en el proper pas necessitarem molt de oli ja que haurem de cobrir tota la peça de carn.

2- Pelem els alls, els aixafem i els tirem al cassó junt amb la farigola i les boles de pebre. Seguidament cobrim la carn amb 1 mesura de vinagre per 2 mesures d’oli, es molt important que quedi pràcticament cobert. Ho hem de coure a foc suau durant uns 30 minuts, si no ens ha quedat cobert del tot, l’anirem girant.

3- Un cop passat el temps, retirem la carn del cassó i la posem sobre una fusta o plat i deixem que es refredi. Un cop freda retirem la farigola, els alls i reservem l’oli junt amb les boles de pebre.

4- Tallem la carn a rodanxes fines i les posem en un recipient hermètic de vidre. Cobrim la carn amb l’oli amb les boles de pebre, ho tapem i ho posem a la nevera. L’hem de deixar un mínim de tres dies abans de començar-lo a consumir per que ens quedi ben confitat.

SUGGERIMENTS:
 • Aquest llom, un cop el tenim a la nevera cobert amb l’oli, aguanta perfectament 10-15 dies.
 • A l’hora de menjar es recomana treure’l de la nevera uns 15 minuts abans.
 • En podem fer un entrepà com el de l’imatge. Nosaltres i posem un bon raig del oli del llom i unes boles de pebre.
 • També l’hem combinat amb el pa fregit i n’hem fet uns petits entrepans boníssims.
 • Es ideal per l´estiu, ja que fa de bon menjar a temperatura ambient i acompanyat d’una amanida.
 • També es pot fer amb una peça de filet de porc.