Una forma diferent de fer un llom de porc.

Ingredients per 4 persones:
 • Una peça de llom d’uns 500 grams.
 • 2 dents d’all.
 • 1 branca de farigola.
 • Boles de pebre.
 • Sal i pebre.
 • 500 c.c. d’oli d’oliva.
 • 250 c.c. de vinagre de Mòdena.
Elaboració:

1- Salpebrem la peça sencera de llom, la posem dins un cassó a foc mig amb una mica d’oli i la marquem per tots els costats durant uns 5 minuts. Cal que la cassó no sigui massa gran o en el proper pas necessitarem molt de oli ja que haurem de cobrir tota la peça de carn.

2- Pelem els alls, els aixafem i els tirem al cassó junt amb la farigola i les boles de pebre. Seguidament cobrim la carn amb 1 mesura de vinagre per 2 mesures d’oli, es molt important que quedi pràcticament cobert. Ho hem de coure a foc suau durant uns 30 minuts, si no ens ha quedat cobert del tot, l’anirem girant.

3- Un cop passat el temps, retirem la carn del cassó i la posem sobre una fusta o plat i deixem que es refredi. Un cop freda retirem la farigola, els alls i reservem l’oli junt amb les boles de pebre.

4- Tallem la carn a rodanxes fines i les posem en un recipient hermètic de vidre. Cobrim la carn amb l’oli amb les boles de pebre, ho tapem i ho posem a la nevera. L’hem de deixar un mínim de tres dies abans de començar-lo a consumir per que ens quedi ben confitat.

SUGGERIMENTS:
 • Aquest llom, un cop el tenim a la nevera cobert amb l’oli, aguanta perfectament 10-15 dies.
 • A l’hora de menjar es recomana treure’l de la nevera uns 15 minuts abans.
 • En podem fer un entrepà com el de l’imatge. Nosaltres i posem un bon raig del oli del llom i unes boles de pebre.
 • També l’hem combinat amb el pa fregit i n’hem fet uns petits entrepans boníssims.
 • Es ideal per l´estiu, ja que fa de bon menjar a temperatura ambient i acompanyat d’una amanida.
 • També es pot fer amb una peça de filet de porc.
Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email