Un bon fons de nevera per menjar peix blau.

Aquest plat, al igual que la majoria d’escabetxos, es recomanable preparar-lo un o dos dies abans de consumir-lo, ja que així agafa més sabor. A més, hem netejat les tripes i retirat les espines a les sardines per poder-les menjar d’una mossegada. Un luxe.

INGREDIENTS:

 • 15 sardines .
 • fulles de farigola.
 • 1 ceba mitjana.
 • 200 grams de vi blanc sec.
 • 100 grams de vinagre.
 • 75 grams d’oli d’oliva per el escabetx+25 grams per fregir els lloms.
 • 15-20 Boles de pebre.
 • 1 cullerada de Pimentón de la Vera.
 • 3 cullerades de farina.
 • Aigua.
 • Sal.
 • 3-4 glaçons.

ELABORACIÓ:

1- Netegem les sardines i els hi traiem el cap i la tripa (a la peixateria us ho poden fer). Amb cura retirem l’espina dorsal i separem els dos lloms, d’on també intentem retirar les espines que hagin quedat. Posem les sardines en un bol amb aigua i 3-4 glaçons durant uns 20 minuts. Seguidament les escorrem i les posem damunt de paper absorbent.

2- Posem farina en un plat i hi anem passant els lloms de sardina per les dues cares i les sacsegem una mica per evitar l’excés de farina. Posem una cassola a foc mig (on ja farem tot el procés del escabetx) amb un dit d’oli i fregim les sardines durant 1 minut, no més. Les retirem de la cassola i les reservem en un plat.

3- Pelem i filetegem la ceba i la posem a la cassola, junt amb les pastanagues pelades i tallades a rodanxes, els grans d’alls, les boles de pebre i la farigola. Ho cuinem a foc mig durant uns 15 minuts.

4- Hi afegim el Pimentón de la Vera, ho remenem i afegim el vi blanc, el vinagre i l’oli. En aquest moment ho tastarem i anem afegint aigua poc a poc fins aconseguir el punt de vinagre que ens agradi.

5- Baixem el foc i ho cuinem 20 minuts a foc suau. Quan faltin 3 minuts per parar el foc hi afegim els lloms de sardines.

6- Un cop hem acabat esperem a que la cassola estigui freda i ho posem en un recipient de vidre hermètic a la nevera. En aquestes condicions ho podrem consumir en bon estat durant uns deu dies tranquilament. Recomanem retirar-les de la nevera uns 30 minuts abans de menjar-les.

SUGGERIMENTS:

Aquestes sardines escabetxades son molt versàtils, ens les podem menjar com a aperitiu o tapa damunt d’una torrada, o fins i tot ens ens podem fer un entrepà. També les podem posar en una amanida d’enciam o cabdells o acompanyar-les d’unes patates braves.

RECEPTES RELACIONADES:

Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email