Tan curiós com bo.

Ingredients per a 6 panets:
  • 200 grams de farina.
  • 100 grams d’aigua.
  • 2 cullerades d’oli.
  • Sal.
  • 10 grams de llevat de forner.
ELABORACIÓ:

En primer lloc, barregem el llevat amb aigua tèbia en un bol ampli . Seguidament, en el mateix bol , incorporem la farina poc a poc, afegim la sal i ho treballem fins a obtenir la massa, ha de quedar uniforme i llisa. Reservem la massa a temperatura ambient, dins el bol i tapada amb un drap humit fins que dupliqui el seu volum.

Una vegada la massa hagi crescut, enfarinem la nostra superfície de treball i formem boles de la mida d’un puny petit. Les estirem amb la ajuda d’un corró fins formar petites bases rodones de mig centímetre de gruix. A continuació posem una paella al foc amb abundant oli d’oliva, quan estigui ben calent, fregim les nostres masses fins que es daurin (uns 2 minuts per cada costat), veureu que els panets s’inflen automàticament. Els retirem de la paella amb l’ajuda d’una escumadora o pinces escorrent-ne l’excés d’oli.

SUGGERIMENTS:
  • Una vegada freds, els obrim i farcim del que ens vingui de gust.
  • En aquest cas, uns els hem fet de llom escabetxat fred i els altres de botifarró amb poma.