Un bon resultat sense massa mare.

Ingredients:
  • 275 grs. de farina.
  • Dues cullerades de oli d’oliva verge.
  • 180 c.c. d’aigua tèbia.
  • 12 grs. de llevat fresc.
  • Sal.
Elaboració:

En un bol posem l’aigua tèbia, l’oli i el llevat i ho barregem una mica. Tot seguit anem afegim la farina i finalment la sal i comencem a treballar la massa. Un cop lligada la podem seguir treballant durant almenys 5 minuts, guanyarà elasticitat i li quedarà una superfície més llisa i suau.

Deixem reposar la massa almenys una hora o fins que dupliqui el seu volum, depèn bastant de la temperatura ambiental. Un cop fermentada la treballem molt suaument i li donem la forma d’una barra de pa. La tornarem a deixar reposar uns 10/20 minuts més. Es important que no rebi cap corrent d’aire durant el procés de fermentat.

Amb unes tisores li fem uns talls inclinats des de la part superior a la inferior i anem desplaçant cada part tallada cap a un costat i cap a l’altre deixant una forma similar a una espiga, com a la imatge. Humitegem la superfície i ho posem al forn a 200º donant escalfor inferior durant 25 o 30 minuts. Es un pa de molla consistent, la forma d’espiga es pura decoració.

Suggeriments:
  • Es pot picolar una mica de romaní per afegir a la massa.
  • També se li poden tirar pel damunt llavors de sèsam o rosella i una mica de farina per donar-li un toc rústic.