Amb un toc de color.

Ingredients per a 4 persones:
  • 1 llom de salmó fresc (d’uns 300 grams) prèviament congelat un mínim de 48 hores.
  • 1 remolatxa fresca o en conserva.
  • 3 cullerades de sal.
  • 3 cullerades de sucre bru.
  • Un raig de whisky (opcional).
  • Sal/pebre.
  • Anet.

Anet.

Més conegut com a eneldo en castellà, es un condiment que aporta molta frescor i un lleuger toc anissat. Combina molt bé amb peix blau, salsa de iogurt o vinagretes, però junt amb el salmó es el matrimoni perfecte com l’orenga ho es amb la pizza.

Elaboració:

Es important comprar el salmó fresc i tenir-lo congelat almenys 48 hores. Passat aquest temps descongelem el salmó i retirem, amb l’ajuda d’unes pinces, les possibles espines que pugui haver-hi però hi deixem la pell. Agafem un bol i hi tirem la sal, el sucre, la remolatxa ratllada, el whisky i ho barregem.

Posem el salmó en un recipient (si pot ser amb una reixeta ja que deixarà anar líquids) i posem la barreja anterior damunt d’ell, tot ben cobert, i el posem a la nevera un mínim de 5-6 hores. Passat aquest temps, el netejarem amb aigua i l’eixugarem bé amb l’ajuda de paper absorbent. Agafem un bon ganivet, posem el salmó damunt d’una taula de tallar i el filetegem. La remolatxa li haurà donat un color molt curiós i un lleuger sabor a terra. Per acabar l’amanim amb pebre, sal gruixuda i anet.

SUGGERIMENT:
  • Acompanya molt bé amb una amanida d’alvocat i unes torradetes amb mantega.
  • En cas de no tenir remolatxa, poseu unes tires de ceba crues a la barreja de sal i sucre. Li donarà un gust molt fresc. Després la ceba va llençada.