Mida petita, però més combinacions de sabors.

INGREDIENTS PER 6 MINI QUICHES:
Per la massa:
 • 125 grs de farina.
 • 50 grs de mantega.
 • 1 ou.
 • 1 cullerada de sal.
 • 1 cullerada de sucre.
 • 1 cullerada de llevat en pols Royal.
Per la crema:
 • 3 ous.
 • 125 ml. de crema de llet o bé un iogurt natural.
 • Sal i pebre.
 • 50 grams de formatge ratllat.
 • Ingredients al gust pel farcit.

  Motllo quiche final

  Motllo antiadherent de 12 cm.

ELABORACIÓ:

Per fer la massa es barregen tots els ingredients i es treballen fins que s’aconsegueix una massa consistent i que no s’enganxi als dits, si cal es pot afegir una mica més de farina. Posem la massa mitja horeta a la nevera per que s’endureixi una mica.

En un bol batem els ingredients de la crema i ho reservem. Tot seguit passem a preparar els ingredients de les variacions, que en aquest cas n’hem fet 3: de daus de pera i rocafort, de daus de formatge feta i farigola i de porro tallat a rotllanes amb cues de gamba pelades.

Retirem la massa de la nevera i amb un corró l’estirem. Folrem els motllos amb la massa i punxem la base amb una forquilla. Posem els farcits que hàgim escollit (sense coure!) a cada un dels motllos i tot seguit i tirem la crema per damunt amb l’ajuda d’un cullerot, fins que quedi tot ben cobert. Ho posem al forn a  180 graus durant uns 20 o 25 minuts, han de quedar daurades. Es retiren del motllo i es serveix tebi o a temperatura ambient.

SUGGERIMENTS:

La massa i la crema sempre seran iguals, en canvi els ingredients que s’hi tiren accepten tota classe de combinacions com per exemple bacó amb xampinyons, espàrrecs verds amb formatge feta o ricotta, bacallà amb pebrot o també la nostra recepta de vieires al cava.

També accepta farcits dolços, per exemple de maduixes o cireres. En aquests casos també s’hi pot tirar sal i pebre, però en menys quantitat.

Aquesta massa es pot guardar tapada a la nevera durant un parell de dies, per tan es pot fer el doble de quantitat i aprofitar per fer també la recepta del pastís de peres.

Mini quiches 1 - retocada