Amb una massa de pasta brisa que no falla mai.

INGREDIENTS:
Per la massa:
  • 100 grs de farina.
  • 50 grs de mantega.
  • 1 ou.
  • 1 cullerada de sal.
  • 1 cullerada de sucre.
  • 1 cullerada de llevat en pols Royal.
Per el farcit:
  • 3 peres.
  • 1 cullerada de sucre moreno.
  • Canyella en pols.
  • 75 grams de mantega (a temperatura ambient).
ELABORACIÓ:

Per fer la massa es barregen tots els ingredients i es treballen fins que s’aconsegueix una massa consistent i que no s’enganxi als dits, si cal es pot afegir una mica més de farina. Posem la massa mitja horeta a la nevera per que s’endureixi una mica.

Pelem les peres i les tallem per la meitat en sentit vertical. Retirem els pinyols i les posem en una paella amb 25 grams de mantega, el sucre i la canyella. Les cuinem uns 5 minuts per cada costat, han de quedar caramel·litzades. En un bol posem el ou i els 50 grams restants de la mantega i ho batem fins que quedi una crema homogènia.

Estirem la massa, en el nostre cas en forma rectangular, i l’hem posat en un motllo de forn de 18 x 23 cm. Hem de cobrir el fons i les parets del motllo amb la massa, li fem unes punxades amb una forquilla i tot seguit ja hi podem posar les peres amb la part plana a sota (com a la foto). Tirem la meitat de la barreja d’ou amb mantega per damunt i ho posem al forn a 180 graus uns 15 minuts, passat aquest temps obrim el forn i tirem pel damunt la resta de l’ou amb mantega i ho tornem a fornejar 15/20 minuts, però baixant la temperatura a 160 graus. El retirem del forn quan es vegi la barreja d’ou quallada i la massa daurada.

SUGGERIMENTS:

Es ideal acompanyat d’una bola de gelat de vainilla.

Es pot fer exactament igual amb pomes o préssecs.

Aquesta massa es pot guardar tapada a la nevera durant un parell de dies, per tan es pot fer el doble de quantitat i aprofitar per fer també la recepta de les mini quiches.

Pastís de peres 2 - retocada