Quan arriba la calor no tenen preu.

INGREDIENTS:
 • Un pot de pebrots del piquillo SENCERS.
 • 1 ou dur.
 • 2 llaunes de tonyina.
 • 4 varetes de surimi (barra de cranc).
 • ½ pebrot verd.
 • ½ ceba.
 • 1 cullerada de vinagre.
 • 4 cullerades d’oli d’oliva verge.
 • Sal i pebre.
 • Anet.
 • Olives negres sense pinyol.
 • Lloms d’anxova.
 • ½ iogurt natural.
 • Maionesa (igual quantitat que de iogurt).

Anet.

Més conegut com a eneldo en castellà, es un condiment que aporta molta frescor i un lleuger toc anissat. Combina molt bé amb peix blau, salsa de iogurt o vinagretes, però junt amb el salmó es el matrimoni perfecte com l’orenga ho es amb la pizza.

ELABORACIÓ:

Hem escollit un pot de pebrots del piquillo de mida mitjana, de 225 grs un cop escorreguts segons l’etiqueta, del qual en solen sortir entre 6 i 8 unitats, ja que la mida varia molt segons la marca escollida. Comencem posant els pebrots a escórrer. En una picadora posem l’ou dur, la tonyina escorreguda, les varetes de surimi, el iogurt, la maionesa, tirem una mica d’anet i salpebrem. Ho piquem bé fins que quedi una barreja ben cremosa. Amb l’ajuda d’una cullereta omplim els pebrots amb la barreja picada i els posem a la safata on els servirem.

En un bol tallem la ceba i mig pebrot verd a daus petits, li tirem el vinagre i l’oli d’oliva verge. Aquesta barreja la tirarem damunt dels pebrots. Quan els anem servint es decoren amb unes olives negres i un llom d’anxova damunt de cada pebrot. Finalment hi tornem a tirar anet pel damunt, li dona molta frescor.

SUGGERIMENTS:
 • Es pot preparar el dia abans, fins i tot quedaran més macerats i bons.
 • Un cop tenim la barreja del farcit picada hi podem barrejar cues de gamba, tot depèn del pressupost.

Pebrots del piquillo freds 2 - retocada