Per convertir el insuls carbassó en un bon plat.

INGREDIENTS:
  • 1 carbassó.
  • Formatge brie.
  • 6 talls de bacó fumat.
  • Farina.
  • 1 ou.
  • Farina.
  • Unes fulles de sàlvia o alfàbrega.
  • Sal.
  • Oli per fregir.
ELABORACIÓ:

Tallem el carbassó a rotllanes de mig centímetre i seguidament les tornem a tallar per la meitat, com si anéssim a fer-ne dues rotllanes de cada una, però sense arribar al final amb el tall, de fet, es tracta de fer el mateix que fem tradicionalment amb el llom per elaborar llibrets.

Farcim els llibrets amb un tros de formatge brie, un tall de bacó que no sobresurti pels costats i també hi posarem una fulla de sàvia o d’alfàbrega. Abans de continuar es recomanable posar els llibrets damunt de paper absorbent, ja que el carbassó un cop tallat acostuma a deixar anar aigua i aquesta podria perjudicar l’arrebossat. Passem els llibrets per farina, ou batut i pa ratllat. Els passem a fregir en oli abundant i calent i els tornem a posar en paper absorbent abans de servir.

SUGGERIMENTS:

En comptes de bacó es pot posar pernil dolç o salat. El formatge també es pot canviar al gust.