Una salvatjada de pa.

INGREDIENTS:
  • Un pa rodó petit.
  • 6 làmines de bacó fumat.
  • Formatge al gust però que es fongui.
  • 25 grams de mantega.
Per la salsa:
  • Julivert.
  • Alfàbrega fresca.
  • All.
  • Sal i pebre.
  • Oli d’oliva.
  • 2 o 3 Nous.

Salsa Pesto.

És una de les millors i més sanes salses que pot acompanyar la pasta, però també lliga amb amanides, torrades o carns i peixos, aportant sempre sabor i un gran aroma. Segons l’època de l’any és complicant aconseguir suficient alfàbrega fresca,  nosaltres afegim una mica de julivert per allargar la salsa sense marcar massa el sabor. La recepta original porta pinyons, però nosaltres també ho fem amb nous o avellanes torrades. També n’hem canviat l’all cru per all confitat, queda més suau.

ELABORACIÓ:

Agafem un pa rodó i el tallem a llesques sense arribar a la base, ha de quedar d’una sola peça. A continuació preparem una salsa similar al pesto. En un recipient apte per passar la batedora elèctrica hi posem un grapat de fulles d’alfàbrega i un altre grapat de julivert, un gra d’all (nosaltres n’hi hem posat un de confitat, es més suau), un bon raig d’oli d’oliva i la sal i el pebre. Ho batem una estona i hi afegim les nous abans de tornar a batre uns segons, ja que massa trinxades no donarien textura. En comptes de nous es poden posar pinyons, més fidels a la recepta original de pesto, tot depenent del pressupost de cada un.

Tot seguit escalfem la mantega dins un bol i a baixa temperatura al microones, un cop queda cremosa hi tirem 3/4 parts de la salsa que hem fet i ho barregem. Amb aquesta crema untem el interior de cada un dels talls que li hem fet al pa i tot seguit passem a farcir cada tall amb un tros de bacó i de formatge. En acabat tirem la resta de salsa que no portava mantega per damunt del pa. Ho emboliquem amb paper d’ alumini i ho posem al forn, a 180 graus, durant uns 20 minuts

SUGGERIMENTS:

Es poden fer altres farcits, com escalivada, xampinyons o amb brandada de bacallà.

Pa llescat al forn 2 - retocada