Quan en tastis un, no podràs parar.

Ingredients:
  • 150 grams de bacallà escorregut al punt de sal.
  • 1 patata de mida mitjana.
  • 2 ous.
  • 1 cullerada de farina.
  • 1 gra d’all.
  • Julivert.
  • Sal i pebre.
  • 1 cullerada petita de llevat en pols.
  • Oli per fregir.
ELABORACIÓ:

Posem a bullir la patata sencera amb pell i l’anem punxant per comprovar la cocció. Un cop cuita la pelem, la posem en un bol i amb l’ajuda d’una forquilla l’aixafem a base de bé. Afegim el bacallà ben esqueixat, piquem l’all i el julivert, ho afegim junt amb la patata, els ous batuts i ho salpebrem . Ho barregem bé procurant que quedi suficientment cremós com per que no caigui de la cullera quan anem a fregir els bunyols, si cal, podem afegir un xic més de farina si ho volem espessir.

sequencia-bunyols-de-bacalla

Es molt important afegir la cullerada de llevat en pols uns 15/20 minuts abans de fregir els bunyols, si es deixés reposar massa temps, el llevat actuaria i no faria la seva funció, per tant, si volem preparar aquesta recepta amb antelació cal tenir en compte aquest detall. Un cop hem afegit el llevat i ho hem deixat reposar els 15/20 minuts ja podem fregir-los en oli abundant i ben calent i els anem tirant amb l’ajuda de dues culleres. Un cop daurats es deixen reposar un parell de minutets damunt d’un paper absorbent i ja es poden devorar.

SUGGERIMENTS:

Es pot substituir el gra d’all per un all tendre molt ben picat, li donarà un toc més fresc.