Quan en tastis un, no podràs parar.

Ingredients:
  • 150 grams de bacallà escorregut al punt de sal.
  • 1 patata de mida mitjana.
  • 2 ous.
  • 1 cullerada de farina.
  • 1 gra d’all.
  • Julivert.
  • Sal i pebre.
  • 1 cullerada petita de llevat en pols.
  • Oli per fregir.
ELABORACIÓ:

Posem a bullir la patata sencera amb pell i l’anem punxant per comprovar la cocció. Un cop cuita la pelem, la posem en un bol i amb l’ajuda d’una forquilla l’aixafem a base de bé. Afegim el bacallà ben esqueixat, piquem l’all i el julivert, ho afegim junt amb la patata, els ous batuts i ho salpebrem . Ho barregem bé procurant que quedi suficientment cremós com per que no caigui de la cullera quan anem a fregir els bunyols, si cal, podem afegir un xic més de farina si ho volem espessir.

sequencia-bunyols-de-bacalla

Es molt important afegir la cullerada de llevat en pols uns 15/20 minuts abans de fregir els bunyols, si es deixés reposar massa temps, el llevat actuaria i no faria la seva funció, per tant, si volem preparar aquesta recepta amb antelació cal tenir en compte aquest detall. Un cop hem afegit el llevat i ho hem deixat reposar els 15/20 minuts ja podem fregir-los en oli abundant i ben calent i els anem tirant amb l’ajuda de dues culleres. Un cop daurats es deixen reposar un parell de minutets damunt d’un paper absorbent i ja es poden devorar.

SUGGERIMENTS:

Es pot substituir el gra d’all per un all tendre molt ben picat, li donarà un toc més fresc.

Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email