Per si no les vols comprar congelades.

Ingredients per unes 16 empanadilles:

Per la massa:

 • 150 grams de farina.
 • 125 grams d’aigua.
 • 15 grams de mantega.
 • 5 grams d’oli d’oliva.
 • 1 culleradeta de sal.

Per el farcit:

 • 350 grams de formatge Gouda, Gruyère o Emmental.
 • 6/8 xampinyons.
 • Julivert.

Per fregir:

 • 2 ous batuts.
 • Pa ratllat.
 • Oli de fregir.
ELABORACIÓ:

Comencem preparant el farcit. Trossegem els xampinyons ben petits i els saltem en una paella amb una mica d’oli durant uns 4 minuts. Afegim el formatge ben picat i ho anem remenant fins que aconseguim que es desfaci i quedi ben barrejat amb els xampinyons. Afegim el julivert i ho deixem refredar, així un cop es torni a solidificar estarà ben barrejat.

Passem a preparar la massa. En un bol tirem tots els ingredients de la massa i els anem barrejant. Ha de quedar una massa consistent i gens enganxosa, si veiem que no es així, podem anar afegint lentament més farina. Un cop la tenim acabada l’emboliquem amb film transparent i la deixem a la nevera un mínim de 20 minuts.

Escampem una mica de farina damunt la superfície on prepararem les empandilles i anem agafant petites porcions de la massa i les estirem amb l’ajuda d’un corró de fusta. La massa ha de quedar fina però sense passar-se, hem de mirar que es pugui manipular sense que es trenqui. Un cop estesa tallem cercles amb l’ajuda d’un motllo d’acer inoxidable d’uns 10 o 12 centímetres i en el centre de cada rodona hi posem una cullerada del farcit, que ja s’haurà solidificat i en podrem fer porcions fàcilment. Tanquem les empanadilles i pressionem suaument els marges amb l’ajuda d’una forquilla. Les passem per ou batut i pa ratllat i ja estan llestes per fregir.

SUGGERIMENTS:

En el farcit s’hi pot afegir algun formatge blau, o bé una mica de pernil salat o bacó picolat.

Si en sobren aguanten molt dignament fins al dia següent, fins i tot ja fregides.

Si veiem que n’hi ha massa es poden congelar abans de fregir.

Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email