Per si no les vols comprar congelades.

Ingredients per unes 16 empanadilles:

Per la massa:

 • 150 grams de farina.
 • 125 grams d’aigua.
 • 15 grams de mantega.
 • 5 grams d’oli d’oliva.
 • 1 culleradeta de sal.

Per el farcit:

 • 350 grams de formatge Gouda, Gruyère o Emmental.
 • 6/8 xampinyons.
 • Julivert.

Per fregir:

 • 2 ous batuts.
 • Pa ratllat.
 • Oli de fregir.
ELABORACIÓ:

Comencem preparant el farcit. Trossegem els xampinyons ben petits i els saltem en una paella amb una mica d’oli durant uns 4 minuts. Afegim el formatge ben picat i ho anem remenant fins que aconseguim que es desfaci i quedi ben barrejat amb els xampinyons. Afegim el julivert i ho deixem refredar, així un cop es torni a solidificar estarà ben barrejat.

Passem a preparar la massa. En un bol tirem tots els ingredients de la massa i els anem barrejant. Ha de quedar una massa consistent i gens enganxosa, si veiem que no es així, podem anar afegint lentament més farina. Un cop la tenim acabada l’emboliquem amb film transparent i la deixem a la nevera un mínim de 20 minuts.

Escampem una mica de farina damunt la superfície on prepararem les empandilles i anem agafant petites porcions de la massa i les estirem amb l’ajuda d’un corró de fusta. La massa ha de quedar fina però sense passar-se, hem de mirar que es pugui manipular sense que es trenqui. Un cop estesa tallem cercles amb l’ajuda d’un motllo d’acer inoxidable d’uns 10 o 12 centímetres i en el centre de cada rodona hi posem una cullerada del farcit, que ja s’haurà solidificat i en podrem fer porcions fàcilment. Tanquem les empanadilles i pressionem suaument els marges amb l’ajuda d’una forquilla. Les passem per ou batut i pa ratllat i ja estan llestes per fregir.

SUGGERIMENTS:

En el farcit s’hi pot afegir algun formatge blau, o bé una mica de pernil salat o bacó picolat.

Si en sobren aguanten molt dignament fins al dia següent, fins i tot ja fregides.

Si veiem que n’hi ha massa es poden congelar abans de fregir.