Molt tendres i amb un toc de ratafia.

Ingredients per a 4 persones:
 • 4 braons de xai (millor de la cuixa).
 • 15-20 cebetes de platillo.
 • 1 branca d’api.
 • 1 copa “maca” de ratafia.
 • 1 litre d’aigua.
 • 4-6 patates mitjanes.
 • 2 pastanagues.
 • 1 grapat d’avellanes torrades.
 • Romaní.
 • Sal/Pebre/Oli.
ELABORACIÓ:

En una olla grossa (o bé olla a pressió), enrossim amb una mica d’oli els braons. Hi tirem el romaní i les cebetes senceres però pelades. Ho cobrim amb aigua i mitja copa de ratafia. Tirem sal i pebre. Ho tapem i cuinem 1 hora si és olla normal i uns 15 minuts si és olla a pressió.

Passat aquest temps, retirem els braons i les cebes i ho reservem. Llencem la branca d’api i romaní i colem tot el suc. La meitat del suc el posem en un pot amb la resta de la ratafia a foc mig-alt fins a reduir-lo i quedant una textura caramel.litzada, pot trigar uns 30 o 40 minuts.  Ho tastem per si s’ha de rectificar de sal o bé necessita una mica més de ratafia. Ho reservem fins que muntem el plat.

En una safata de forn, posem les patates laminades junt amb les pastanagues i ben regat amb el suc que hem guardat de la cocció. Quan les patates comencin a estar cuites, afegim els braons, les cebetes i les avellanes . Podem donar un petit toc de grill, per enrossir tot el conjunt. Ho servim amb la reducció de ratafia per damunt.

SUGGERIMENTS:

 • Es pot fer la mateixa recepta, però amb ossobuco.
 • Si és temporada de bolets, podem afegir uns bons rovellons al forn.
Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email