Molt tendres i amb un toc de ratafia.

Ingredients per a 4 persones:
 • 4 braons de xai (millor de la cuixa).
 • 15-20 cebetes de platillo.
 • 1 branca d’api.
 • 1 copa “maca” de ratafia.
 • 1 litre d’aigua.
 • 4-6 patates mitjanes.
 • 2 pastanagues.
 • 1 grapat d’avellanes torrades.
 • Romaní.
 • Sal/Pebre/Oli.
ELABORACIÓ:

En una olla grossa (o bé olla a pressió), enrossim amb una mica d’oli els braons. Hi tirem el romaní i les cebetes senceres però pelades. Ho cobrim amb aigua i mitja copa de ratafia. Tirem sal i pebre. Ho tapem i cuinem 1 hora si és olla normal i uns 15 minuts si és olla a pressió.

Passat aquest temps, retirem els braons i les cebes i ho reservem. Llencem la branca d’api i romaní i colem tot el suc. La meitat del suc el posem en un pot amb la resta de la ratafia a foc mig-alt fins a reduir-lo i quedant una textura caramel.litzada, pot trigar uns 30 o 40 minuts.  Ho tastem per si s’ha de rectificar de sal o bé necessita una mica més de ratafia. Ho reservem fins que muntem el plat.

En una safata de forn, posem les patates laminades junt amb les pastanagues i ben regat amb el suc que hem guardat de la cocció. Quan les patates comencin a estar cuites, afegim els braons, les cebetes i les avellanes . Podem donar un petit toc de grill, per enrossir tot el conjunt. Ho servim amb la reducció de ratafia per damunt.

SUGGERIMENTS:

 • Es pot fer la mateixa recepta, però amb ossobuco.
 • Si és temporada de bolets, podem afegir uns bons rovellons al forn.