Les més famoses de la Garrotxa.

Ingredients per a 15-20 patates:
  • 3-4 patates grosses.
  • 2 cebes mitjanes.
  • 250 grams de carn picada (porc i vedella).
  • Sal/Pebre.
  • Oli per fregir.
  • 100 grams de bolets (opcional).
  • 50 grams de botifarra de perol o negra.
  • 1 llesca de pa, mullada amb llet.
  • 2 ous.
  • Farina.

En una paella amb una mica d’oli, posem les cebes tallades a trossos generosos. Quan comenci a estar tova, tirem la carn picada, els bolets (en aquest cas trompetes de la mort), i la botifarra de perol. Ho cuinem durant 3 minuts i afegim la llesca de pa mullada amb llet i els 2 rovells d’ou.  Rectifiquem de sal i pebre. Cuinem durant 3 minuts més i parem el foc. Passem la barreja per la picadora fins que quedi una massa ben fina i cremosa. Ho deixem refredar.

Pelem i tallem les patates a rotllanes d’uns 3 mm (si teniu mandolina en fareu més via) i les posem en una paella al foc amb una mica d’oli i les fregim un parell de minuts per cada costat (no han de quedar cuinades del tot).

Agafem cada rotllana de patata, posem farcit al damunt ben repartit i ho tapem amb una altra rotllana de patata. Ho passem per farina i clares d’ou lleugerament batudes. Es fregeixen en oli abundant i ho servim calent.

SUGGERIMENT

Podem jugar amb el farcit. Per exemple es poden fer de carn de botifarra i escalivada o també prescindir de la carn i fer una barreja de bolets.

patates-dolot-2-retocada