Amb el sabor del clàssic pop gallec.

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 talls de lluç (en aquest cas ho hem fet amb supremes).
  • 6 patates mitjanes.
  • 1 ceba grossa.
  • 4 carxofes.
  • 500 cc. d’aigua.
  • 2 alls.
  • 2 cullerades de “Pimentón de la Vera”.
  • Sal, pebre, oli.
  • 2 cullerades de farina.

Pimentón de la Vera.

Es un pebre vermell amb denominació d’origen i un sabor molt característic gràcies a la seva original barreja de diferents tipus de pebrots vermells, però sobretot, per el seu aroma a fumat.

ELABORACIÓ:

En una cassola posem una mica d’oli, la ceba tallada ben petita i les carxofes netes i tallades a quarts  i ho cuinem durant uns 5 minuts. Mentrestant, esqueixem les patates i les tirem a la cassola junt amb l’aigua i ho deixem coure uns 15 minuts. Salem el lluç, el passem per farina i l’afegim a la cassola quan les patates comencin a estar cuites.

Al mateix temps, en una paella hi posem una tassa d’oli amb els dos alls laminats i els cuinem fins que estiguin daurats. Ho retirem del foc, tirem el pimentón de la Vera i ho remenem  per acabar-ho posant tot dins la cassola.  Ho deixem coure  un minut més, es rectifica de sal i pebre, i ja està llest per servir.

SUGGERIMENTS
  • També es pot preparar amb rap o bacallà fresc.