Per menjar amb els dits d’una mossegada.

INGREDIENTS:
 • 10 aletes de pollastre (només la part més grossa), també anomenades drumettes.
 • Sal, pebre.
 • Bambú en conserva (opcional).
 • 3-4 patates mitjanes.
 • 25 grams de mantega.
Per la salsa:
 • 150 ml. de mel.
 • 70 ml. de soja.
 • Suc d’una llimona,
 • 50 ml de sake o whisky.
 • Gingebre ratllat.
 • 1 cullerada d’oli de sèsam (opcional).
 • 80 ml. d’aigua.
ELABORACIÓ:

Primer de tot, hem de fer un puré de patates. Bullirem les patates amb pell fins que estiguin toves, les deixem refredar una mica, les pelem i les trinxem a base de bé. Els hi tirem sal, pebre i la mantega, ho remenem fins que quedi ben lligat i tot seguit separem el puré en 4 porcions. Agafem film transparent i posem una porció del puré,  ho emboliquem donant-li forma allargada i rectangular (com a la imatge) i ho deixem a la nevera.

sequencia-pollastre-teriyaki

Agafem els caps de les aletes i els hi retirem la pell. Amb l’ajuda d’un petit ganivet, arrosseguem la carn de la part més estreta de la peça i la fem pujar fins el extrem més gruixut, deixant l’os net i tota la carn en forma de bola a l’altre extrem. Requereix una mica de paciència, però després quedarà molt original i es podrà menjar amb la mà. Les salem i les posem en una paella, les cuinem una mica  (ja que la resta de cocció la tindran dins la salsa) i les reservem.

En un cassó, posem tots els ingredients de la salsa, i ho cuinem a foc mig ja que haurà  de reduir. Un cop la salsa comenci a tenir textura de xarop, posem les aletes dins i les cuinem uns 10 minuts. Agafem una paella antiadherent i saltegem el bambú amb una mica de soja durant uns dos minuts i també ho reservem . Tot seguit tirem un xic d’oli i amb el foc alt, daurem les peces rectangulars de patata que estaven a la nevera (sense el paper film, es clar). Els hi fem un tomba i tomba fins que quedin daurats i facin una mica de crosta cruixent.

A l’hora de servir, posem el puré cruixent i al damunt les aletes ben regades amb la salsa amb el bambú d’acompanyament.

SUGGERIMENTS:

Us podeu estalviar de fer el puré cruixent i el serviu cremós amb el pollastre al damunt.