Per remenar la cua d’alegria.

Ingredients per 4 persones:
 • 1 kg. de cua de bou (o vedella).
 • 2 naps.
 • 300 gr. de bolets.
 • ½ porro.
 • 1 got de vi negre.
 • 2-3 pastanagues.
 • Sal i pebre.
 • Oli.
 • Aigua.
ELABORACIÓ:

En una olla a pressió, tirem una raig d’oli amb el porro i les pastanagues tot ben tallat a trossos. Ho enrossim durant 5 minuts i afegim la cua prèviament salada i pebrada. Ho enrossim durant uns 10 minuts, tirem el got de vi i ho cobrim d’aigua. Tapem la olla a pressió i ho cuinem durant 45 minuts. Mentrestant podem saltejar en una paella els bolets junt amb els naps tallats a tires durant uns 5 minuts, la resta de la cocció ja la faran més tard amb la cua.

Un cop ja s’hagi refredat l’olla, retirem la cua i triturem les verdures amb la batedora. Posem la salsa a la cassola on ja presentarem el plat i la deixem reduir uns 20 minuts junt amb la cua. Després afegirem els bolets i els naps i ho cuinarem fins que els naps estiguin cuits, poden trigar uns 15 minuts. Rectifiquem de sal i pebre si és necessari.

SUGGERIMENTS:
 • Com tots els rostits, és millor preparar-los un o dos dies abans i només caldrà escalfar-ho abans de servir.
 • Si no disposeu d’olla a pressió podeu fer-ho en una de normal, però s’haurà de tenir en compte que ho haureu de cuinar durant almenys 2 hores.