Les famoses galetes de la Uli.

Aquesta recepta es de la nostra amiga i gran cuinera Uli. Son ideals per a les festes Nadalenques i provenen de la seva Alemanya natal.

Ingredients per a 35-40 unitats.
  • 100 grams. de farina.
  • 40 grams. de sucre.
  • 90 grams. de mantega.
  • 1 rovell d’ou.
  • 50 grams. de festucs.
  • 1 baina de vainilla.
  • 1 xic de sal.
Per decorar:
  • Sucre llustre.
  • Festucs .
ELABORACIÓ:

Primer de tot, piquem els festucs amb l’ajuda d’una picadora fins que quedin ben trinxats. En un bol posem la farina, el sucre, la mantega freda (tallada a daus), el rovell d’ou, els festucs , la polpa de la vaina de vainilla i la sal. Ho treballem amb les mans fins quedi una massa llisa. Intentem fer-ho ràpid ja que no interessa que la mantega es desfaci. També ho podem fer amb un robot de cuina.

De la massa obtinguda, fem dos cilindres i els emboliquem amb paper film. Els deixem reposar a la nevera durant unes 2 hores.  Un cop freda, tallem la massa en petites porcions i els hi donem la forma desitjada. En aquest cas hem fet rodones amb un festuc al damunt i mitges llunes. Ho hem de fer ràpid perquè no s’enganxi la mantega a les mans. Les anem posant en una safata de forn, amb paper vegetal a la base. Ho fornegem a 160 graus durant 15 minuts. Un cop quedin daurades es retiren i abans no es refredin els hi tirem el sucre llustre per damunt.

SUGGERIMENTS
  • En comptes de festucs, podem utilitzar ametlles o avellanes.