De sabor suau, ideal per acompanyar amb formatges contundents.

Ingredients per a 1 pa.
 • 100 grams de llet.
 • 75 grams de mantega tallada a daus.
 • 1 culleradeta de sucre.
 • 10 grams de llevat fresc.
 • 225 grams de farina.
 • 1 culleradeta de sal.
 • 2 ous petits batuts.
 • 15 nous picades a ganivet.
 • 15 panses.
ELABORACIÓ:

Primer de tot bullim la llet. Un cop bulli en retirem 4 cullerades i les barregem amb el llevat fresc en un petit bol perquè comenci a fermentar. Parem el foc i tirem la mantega i el sucre dins el pot , ho barregem bé i ho reservem.

En un bol gros (que és on treballarem la massa) hi posem la farina tamisada i fem un forat al mig a on incorporarem tots els ingredients menys les nous i les panses. Treballem la massa uns 5 minuts amb les mans tot agafant-la a grans pessics i deixant-la caure de nou al bol, hem de parar quan es vegi lligada i tingui elasticitat. Es una massa bastant humida i potser s’enganxi una mica a les mans, però és com ha de quedar. La deixem fermentar dins el bol tapada amb un drap humit durant unes 2 hores.

Mentrestant preparem el motllo. En aquest cas ho hem fet en un motllo tipus plum-cake que hem pintat amb mantega perquè no s’enganxi i l’hem posat a la nevera. Un cop la massa ha fermentat, li afegim amb cura les nous i les panses la posem  dins el motllo amb l’ajuda d’una espàtula i la tornem a tapar i deixar fermentar 1 hora més fins que dupliqui el seu volum. Posem el forn a 190 graus i ho coem durant uns 20-25 minuts. Passat aquest temps la punxem per assegurar-nos que esta cuita, si encara li falta la deixem coure com a molt 5 minuts més. Un cop fora del forn, es deixa refredar 5 minuts i es retira del motllo. La deixem refredar damunt d’una reixa ja que si no agafaria humitat i ja esta llesta.

SUGGERIMENTS:
 • Es poden fer altres fruits secs, com ara avellanes o figues seques.
 • Ideal per acompanyar un bon assortit de formatges.
 • Aquesta recepta és per a 1 pa molt lleuger per a 2-3 persones. Si sou més colla, dupliqueu ingredients i el temps de cocció serà superior.