La cosina de la crep

Ingredients per a 8 tortites:
 • 150 grs. de farina.
 • 2 ous.
 • 150 ml. de llet.
 • 1 cullerada de sal.
 • 1 cullerada de sucre.
 • ½ sobre de llevat en pols.
Per el farcit:
 • Canonges.
 • 8 tomàquets sécs.
 • Formatge tipus feta.
 • 4 figues (si és temporada).
Per la salsa de iogurt:
 • 1 iogurt, millor si es grec.
 • 1 gra d’all.
 • 3 cullerades d’oli d’oliva.
 • 1 raig de suc de llimona.
 • Sal i pebre.
ELABORACIÓ:

Posem tots els ingredients de la massa en un bol i ho barregem amb l’ajuda d’un batedor manual o bé elèctric, tot seguit ho posem a la nevera un mínim de 1 hora. Passem a preparar la salsa: en un recipient petit hi posem el iogurt, un gra d’all ben picat, l’oli, el raig de llimona, la sal i el pebre, ho remenem bé i ho reservem. En un  plat podem anar preparant els ingredients per el farcit. Hi deixem tallats els tomàquets secs, el formatge a daus i la figa a quarts, ja que la gràcia és anar farcint les “tortites” a taula amb els ingredients i que cada un s’ho manegui com vulgui.

Posem una paella antiadherent al foc (pot ser una crepera) amb un petit raig d’oli, hi tirem la massa amb l’ajuda d’un cullerot fins que quedi una rodona d’uns 10-12 centímetres de diàmetre. Ho deixem coure un minut, li donem la volta amb l’ajuda d’una espàtula i la deixem un altre minut abans de retirar-la del foc. Repetim la operació fins acabar la massa. Un cop a taula, posarem per damunt els ingredients escollits ho regarem amb la salsa de iogurt.

SUGGERIMENTS:

En aquest cas, hem fet aquesta combinació d’ingredients amb una salsa de iogur però n’admet moltíssimes, sobretot de dolces.

Es un bon esmorzar de diumenge, ja que podem deixar la massa preparada la nit abans, llesta per prepara-les a últim moment i farcir-les de xocolata i melmelada o de bacó i formatge.