Com farcir un recipient deliciós.

INGREDIENTS per a 2 persones:
  • 1 carbassa sencera petita tipus cacauet (1 quilo aprox.)
  • 1 porro tallat a rodelles fines.
  • 1 carbassó tallat a daus petits.
  • 100 grams de carn picada de porc.
  • Llavors de comí.
  • 100 grams de bolets tallats petits (en aquest cas gírgoles).
  • 1 ou batut.
  • Sal, pebre, oli.
  • Formatge ratllat.
ELABORACIÓ:

Netegem la carbassa, la tallem per la meitat de dalt a baix i buidem la zona on hi ha les llavors deixant-la ben neta, ja que es on posarem el farcit . La posem en una olla al foc coberta d’aigua, i la bullim durant uns 20 minuts. L’anem punxant amb un ganivet i quan ja la veiem cuita la posem en una escorredora amb la pell cap amunt perquè expulsi l’aigua. Agafem una paella amb una mica d’oli, hi tirem el porro i el cuinem durant 3-4 minuts, afegim la carn picada, el carbassó, els bolets, el comí i ho seguim cuinant durant uns 4-5 minuts més. Ho rectifiquem de sal i pebre i ja es pot retirar del foc.  Es deixa refredar una estona i afegim l’ou batut i el formatge a la barreja. En una safata de forn, posem les carbasses amb la pell a la part inferior i les salem una mica. Les omplim amb el farcit, tirem un polsim més de formatge ratllat i ho posem a gratinar uns 5 minuts o fins que quedin daurades. Ho servim calent.