Croquetes de tardor, tot l’any.

Ingredients per a unes 25/30 croquetes:
  • 50 grams de ceps deshidratats.
  • 1 ceba.
  • 400 grams de llet.
  • 3 ous.
  • 75 grams de farina de blat.
  • 50 grams de farina de blat de moro (maizena).
  • Sal i pebre.
  • Oli per fregir.
  • Pa ratllat.
ELABORACIÓ:

Primer de tot posarem els ceps en remull en aigua tèbia durant uns 20 minuts. En un bol posarem la llet, els rovells dels ous (les clares aniran a l’arrebossat), les dues farines, sal, pebre, i els ceps escorreguts. Ho trinxem amb una batedora elèctrica i ho reservem. En una cassola gran posarem un raig d’oli i enrossirem la ceba picada a foc baix, passats uns 10 minuts tirarem la barreja del bol i ho remenarem tot constantment durant 5 minuts més, la massa s’ha d’anar espessint. Hem de vigilar que el foc no vagi massa fort i de no deixar de remenar o es podria enganxar. Ho posem en un plat i ho deixem refredar un parell d’hores ben bones, si es necessari ho posem a la nevera. En acabat donem forma a les croquetes i les passem per les clares d’ou lleugerament batudes i tot seguit per el pa ratllat. Finalment les fregim en oli abundant.

SUGGERIMENTS:

Hem utilitzat ceps, però també es poden fer amb trompetes de la mort, camagrocs o bé una barreja de bolets.