El formatge no sempre va al damunt.

Ingredients per a 4 persones:
  • 400 grams de pasta (en aquest cas espaguetis).
  • 50 grams de sàlvia fresca.
  • Un grapat d’avellanes o pinyons torrats.
  • 200 grams de formatge parmesà ratllat.
  • Sal, oli i pebre.
  • 1 gra d’all.
ELABORACIÓ:

Comencem separant el formatge en 4 porcions. Agafem un paella antiadherent d’uns 20 cm de diàmetre, tirem una de les 4 parts de formatge a foc mig i ho mantenim fins que es comenci a desfer, ha de quedar un xic daurat i lligat. Cal vigilar que no ens passem i quedi cremat. Quan es vegi lligat se li dona la volta com si fos una truita i el deixem al foc com a molt durant 1 minut més.  Tal com es veu a les imatges retirem el formatge calent i el posem damunt d’un recipient adequat disposat al inrevés i així agafi la forma de tulipa. Amb l’ajuda d’un altre recipient de mida similar podem ajudar al procés de formació de la tulipa. En uns 3 minuts ja ens queda la tulipa solidificada i podem seguir fent les altres tres. Un cop acabades ja es poden posar en el plat on servirem els espaguetis.

Netegem les fulles de sàlvia i les posem en el recipient on farem la salsa, junt amb l’all, sal, pebre i un bon raig d’oli. Ho triturem amb un batedor elèctric fins que quedi una salsa cremosa, seguidament hi afegim les avellanes i li donem un toc més de batedora, al no trinxar-les tant li donaran un una textura més cruixent a la salsa. Posem la salsa en un bol gran ja que també hi haurem d’afegir la pasta. Bullim la pasta seguint les instruccions del fabricant i un cop cuita al dente, la posem al bol barrejant-t’ho bé perquè quedi la salsa ben agafada. Ho servim dins les tulipes, la pasta sobrant l’anirem afegint a la tulipa a mida que ens ho anem menjant, tot agafant bocins del parmesà.

Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email