El formatge no sempre va al damunt.

Ingredients per a 4 persones:
  • 400 grams de pasta (en aquest cas espaguetis).
  • 50 grams de sàlvia fresca.
  • Un grapat d’avellanes o pinyons torrats.
  • 200 grams de formatge parmesà ratllat.
  • Sal, oli i pebre.
  • 1 gra d’all.
ELABORACIÓ:

Comencem separant el formatge en 4 porcions. Agafem un paella antiadherent d’uns 20 cm de diàmetre, tirem una de les 4 parts de formatge a foc mig i ho mantenim fins que es comenci a desfer, ha de quedar un xic daurat i lligat. Cal vigilar que no ens passem i quedi cremat. Quan es vegi lligat se li dona la volta com si fos una truita i el deixem al foc com a molt durant 1 minut més.  Tal com es veu a les imatges retirem el formatge calent i el posem damunt d’un recipient adequat disposat al inrevés i així agafi la forma de tulipa. Amb l’ajuda d’un altre recipient de mida similar podem ajudar al procés de formació de la tulipa. En uns 3 minuts ja ens queda la tulipa solidificada i podem seguir fent les altres tres. Un cop acabades ja es poden posar en el plat on servirem els espaguetis.

Netegem les fulles de sàlvia i les posem en el recipient on farem la salsa, junt amb l’all, sal, pebre i un bon raig d’oli. Ho triturem amb un batedor elèctric fins que quedi una salsa cremosa, seguidament hi afegim les avellanes i li donem un toc més de batedora, al no trinxar-les tant li donaran un una textura més cruixent a la salsa. Posem la salsa en un bol gran ja que també hi haurem d’afegir la pasta. Bullim la pasta seguint les instruccions del fabricant i un cop cuita al dente, la posem al bol barrejant-t’ho bé perquè quedi la salsa ben agafada. Ho servim dins les tulipes, la pasta sobrant l’anirem afegint a la tulipa a mida que ens ho anem menjant, tot agafant bocins del parmesà.