Per fer l’aperitiu o per acompanyar un plat, aquests tomàquets cirerol son deliciosament cruixents.

El tomàquet cirerol es un petit tresor d’estiu que pot alegrar una gran varietat de plats. No només parlem d’amanides, doncs els italians l’acostumen a utilitzar molt en plats de pasta, gairebé sempre acompanyats de la deliciosa salsa pesto. Agafant com a base aquesta combinació hem cuinat aquesta recepta de tomàquets cirerol, que tant serveix de cruixent aperitiu com d’entrant, o també per acompanyar una peça de peix o de carn.

Ingredients:

20 tomàquets cirerols.

2 cullerades de salsa pesto.

1 bola de mozzarella fresca.

Per l’arrebossat:

1 ou batut.

Pa ratllat.

Oli per fregir.

ELABORACIÓ:

1- Netegem els tomàquets i els hi fem un tall horitzontal a la part superior, deixant una petita obertura per la qual podrem buidar el tomàquet. Amb una cullera petita retirem les llavors i els buidem una mica, finalment els anem posant cap per baix damunt de paper absorbent.

2- Posem un trosset de formatge dins de cada tomàquet i seguidament una mica de salsa pesto.

3- Passem els tomàquets per ou batut i finalment per el pa ratllat.

4- Posem un recipient amb oli a foc mig i un cop tenim l’oli calent ja podem anar fregint els tomàquets fins que quedin daurats.

Receptes relacionades: