Contrast de sabors exòtics.

Ingredients per a 8 kebabs:
 • 250 grams de carn picada de xai.
 • Mitja ceba tallada a daus.
 • Una culleradeta de comí (en gra o mòlt).
 • Una culleradeta de pebre.
 • Un polsim de bitxo sec trinxat.
 • Un polsim de canyella en pols.
 • Sal.
Per la salsa de iogurt:
 • 1 iogurt tipus grec.
 • 2 cullerades d’oli.
 • Ratlladura de mitja taronja.
 • Sal/Pebre.
 • 4 fulles de menta fresca.
Per acompanyar:
 • Fulles de enciam tipus cabdell.
 • Pa de pita o “tortites”.
 • Blat de moro.
ELABORACIÓ:

En un bol posem tots els ingredients dels kebabs i ho remenem amb les mans perquè s’integrin bé les espècies.  Dividim la massa en 8 porcions i en fem boles. Agafem pals de broqueta (siguin metàl·lics o de fusta) i col·loquem la carn al voltant i al llarg del pal, tal com es veu a la imatge. Ho reservem. Preparem la salsa de iogurt barrejant tots els ingredients en un bol, ho tastem i rectifiquem de sal si es necessari.  En una planxa calenta torrem les “tortites” o pa de pita, en acabat les retirem, tirem un rajolí d’oli i posem els kebabs. Els cuinem uns 2-3 minuts per cada costat i ja els podem servir damunt de les fulles d’enciam (prèviament netes i seques). Ho acompanyem amb el blat de moro, la salsa de iogurt i el pa.

SUGGERIMENTS:

Es pot utilitzar qualsevol tipus de carn, inclús de pollastre sempre i quan estigui picada. Si la carn no tingués prou consistència, afegirem un ou batut a la barreja de la carn.