Els banyuts més bons del camp.

Ingredients per a 4/6 persones:
  • 2 quilos de cargols.
  • 1 pebrot vermell.
  • 2 cebes.
  • 2 talls de cansalada viada.
  • 3 bitxos secs.
  • Sal, pebre.
  • 250 ml. d’oli d’oliva verge.
INGREDIENTS:

Posem els cargols dins la pica o una palangana amb aigua per despertar-los i que surtin de la clova. Els netegem un per un sota l’aixeta i ens assegurem de no deixar la membrana. En una cassola amb tapadora posem tot l’oli en fred i afegim els cargols, es important no salpebrar-los ja que encara son vius i la sal els faria amagar de nou a la clova. Tapeu la cassola i engegueu el foc al mínim, no ho hem de destapar en els següents 25 o 30 minuts. Primerament els cargols deixaran anar aigua i amb el pas dels minuts aquesta s’anirà evaporant i reduint. Passada un mitja horeta, retirem els cargols amb gran part del suc i els reservem. A la mateixa cassola i amb una mica del suc de la cocció tirem les cebes i el pebrot ben picats i ho cuinem a foc suau uns 30-40 minuts, ho hem de veure ben confitat. Afegim la cansalada tallada a tires primes i la cuinem durant 5 minuts, afegim els bitxos, els cargols amb el suc que teníem reservat i ho salpebrem. A partir d’aquí deixem la cassola destapada a foc suau uns 10-15 minuts i ho anem remenant regularment. Ho tastem i si cal rectifiquem de sal i pebre.

SUGGERIMENT:
  • També es pot afegir una mica de costella de porc, o peus de porc cuits.