Pasta amb una salsa medieval.

L’almadroc és una de les salses catalanes més antigues que es coneixen, injustament desconeguda es mereix estar al nivell de les millors salses ja que és espectacularment bona. La seva recepta ja apareix en el Llibre de Sent Soví, del any 1324, possiblement el receptari més antic d’Europa.

Ingredients per a 4 persones:
 • 500 grams de pasta.
 • 4 alls tendres tallats a tires.
 • 6 talls de bacó fumat tallat a tires.
 • Oli.
 • Sal i pebre.
Per la salsa:
 • 125 grams de formatge ratllat tipus Pecorino, Grana Padamo o Parmesà.
 • 1 gra d’all.
 • 50 ml. d’aigua.
 • 30 ml. d’oli d’oliva verge.
 • Sal.
ELABORACIÓ:

Saltegem els alls tendres i el bacó amb una mica d’oli en una paella durant uns 3 o 4 minuts, ho salpebrem i reservem. Per fer la salsa només cal que posem tots els ingredients en un pot apte per la batedora elèctrica i ho triturem fins que quedi una salsa espessa i cremosa. Bullim la pasta i un cop escorreguda la barregem amb els alls tendres i el bacó, la servim als plats i finalment posem unes cullerades de salsa almadroc pel damunt.

SUGGERIMENTS:
 • La salsa almadroc te un munt de possibilitats, properament n’anirem presentant noves propostes. Aquesta salsa és impressionant.