L’altra crepe  francesa.

Ingredients per uns 6 crepes:
 • 150 grams de farina de cigró.
 • Aigua (la que demani la pasta).
 • Sal.
 • Orenga.
Ingredients del farcit:
 • 1 pit de pollastre desossat i tallat a tires.
 • 1 carbassó tallat a rodanxes.
 • ½ pebrot vermell tallat a daus.
 • Oli.
Ingredients per la salsa:
 • Una tassa de cafè d’oli d’oliva.
 • 4 filets d’anxova.
 • Ratlladura de mitja llimona.
 • Pebre.
ELABORACIÓ:

Comencem per fer el farcit. Agafem una paella amb una mica d’oli, saltegem el pebrot un parell de minuts i ja hi podem afegir el pollastre. Ho cuinem 2 minuts més i afegim el carbassó, si ho salem cal anar amb molt de compte, ja que les anxoves de la salsa son prou salades. Ho reservem i passem a fer la salsa. Aquesta salsa es com una vinagreta i la podem fer amb una batedora elèctrica. Posem tots els ingredients dins del recipient de la batedora i ho trinxem fins que quedi una salsa cremosa, la reservem i passem a preparar la massa. Posem la farina amb un polsim de sal i d’orenga a dins d’un bol, hi anem afegint aigua poc a poc mentre ho remenem fins que quedi una massa cremosa i un xic líquida.  Ja podem començar a preparar els crepes escalfant una paella antiadherent o bé una crepera amb un xic d’oli. Anem tirant massa i l’escampem fins que ens quedi una rodona fina d’uns 20 centímetres de diàmetre, la cuinem un minut per cada costat a foc mig/alt, la retirem i seguim fent crepes fins a acabar la massa. En acabat repartirem el farcit per damunt de les crepes i ho regarem amb la salsa, tot seguit les cargolem i ja es poden servir.

SUGGERIMENTS:
 • Aquestes crepes son típiques de la zona de Niça, a on les acostumen a farcir de ratatouille, per tant queda clar que es poden farcir de moltes maneres.
 • Nosaltres ho hem acompanyat amb guacamole.