Què millor que anar borratxo de ratafia.

INGREDIENTS (per a unes 15-20 unitats).

Per el pa de pessic:

 • 4 ous.
 • 120 grams de sucre.
 • 120 grams de farina de rebosteria.

Per la crema:

 • 150 grams de llet.
 • 80 grams de sucre.
 • 2 ous.
 • 20 grams de farina de blat de moro (Maizena).
 • 10 grams de mantega.

Per l’almívar:

 • 200 grams d’aigua.
 • 200 grams de sucre.
 • 100 grams de Ratafia.
ELABORACIÓ:

1- Comencem preparant el pa de pessic. Posem els ous amb el sucre dins un bol i ho batem amb l’ajuda del accessori de barnilles de la batedora elèctrica durant uns 10 minuts. Ha de quedar una barreja blanquinosa i hauria de duplicar el seu volum.

2- Seguidament tamisem la farina en un altre bol i anem afegint poc a poc la barreja dels ous amb el sucre, ajudant-nos d’una espàtula i amb moviments suaus, fins que quedi una barreja homogènia. Acabarem posant la barreja en un motllo rectangular prèviament untat amb mantega, en aquest cas hem utilitzat un motllo d’alumini de 23 x 17 x 35 cm.

3- Ho fornegem a 180 graus durant uns 20 minuts, hem de veure la superfície daurada. També ho podem punxar per estar segurs de que és ben cuit. Un cop fred el retirem del motllo i si pot ser esperem 24 hores abans de continuar, tot i que si no disposem de temps podem tirar endavant.

4- En un cassó preparem l’almívar barrejant l’aigua i el sucre, ho bullim durant 5 minuts, es retira del foc i afegim la ratafia, ho remenem i reservem.

5- Per preparar la crema posem els ous i la farina de blat de moro dins un bol i ho treballem amb les barnilles manuals fins que la barreja quedi blanquinosa. En un cassó escalfem la llet juntament amb el sucre fins que aquest es dissolgui remenant constantment, hi afegim la barreja dels ous i ho seguim remenant fins que la crema comenci a bullir i quedi espessa, es important no deixar de remenar fins el final. Ho retirem del foc, afegim la mantega, ho barregem per integrar-la i ho deixem refredar. La posem en un plat tapada amb paper film i la reservem a la nevera.

6- Tallem el pa de pessic a porcions, les submergim dins l’almívar durant uns 15 segons i les deixem escórrer damunt d’una reixa o colador.

7- Escampem una mica de sucre a una de les cares del borratxo i la cremem lleugerament amb una pala de cremar o un bufador, aquesta cara que hem cremat acabarà sent la base del borratxo. Li donem ja la volta i deixem la cara del sucre cremat cap a sota, escampem una mica de crema a la cara superior, hi tirem una mica de sucre i la cremem també. Un cop acabades les guardem a la nevera fins el moment de servir.