Un aperitiu de l’orient mitjà.

Ingredients per l’hummus:
 • 400 grams de cigrons cuits.
 • 1 cullerada de salsa tahin (crema de sèsam).
 • El suc d’una llimona.
 • 1 gra d’all.
 • 1 cullaradeta de comí molt.
 • 1 cullaradeta de pebre vermell dolç.
 • 4 cullerades d’oli d’oliva verge.
 • Sal/pebre.
 • Julivert.
Ingredients per l’acabat final (opcional):
 • 4 cullerades d’oli d’oliva verge.
 • 2 grans d’all tallats a làmines.
 • 1 cullerada de Pimentón de la Vera (pot ser barreja de dolç i picant).
ELABORACIÓ:

Agafem una picadora elèctrica i posem a dins tots els ingredients del hummus. Ho piquem fins que quedi una massa cremosa, si ho veiem massa espès podem afegir un xic d’aigua. Es interessant que ho tastem per rectificar el gust àcid amb la llimona, la untuositat de la salsa tahin o per trobar el punt just de comí. Aquests tres elements son els que donaran personalitat al hummus i cal adaptar-los al gust de cada un. Quan estigui tot ajustat ja ho podem posar en el recipient on ho servirem. A nosaltres ens agrada rematar el hummus posant 4 cullerades d’oli d’oliva verge i els dos grans d’all laminats dins una paella a foc suau fins que quedin daurats, retirem la paella del foc, afegim el Pimentón de la Vera al gust, ho remenem, ho tirem pel damunt del hummus i ja ho podem servir.

SUGGERIMENTS:

Per menjar un hummus es bo d’anar-hi sucant alguna cosa, nosaltres ho fem amb bastonets de pa o bé amb tires de pastanaga crua. No cal dir que les opcions son il·limitades.