I si el whisky es del bo, la cassola encara ho serà més.

Ingredients per a 4 persones:
 • 4 talls de rap.
 • 8 llagostins.
 • 8 escamarlans.
 • 20 popets petits.
 • 1 copa de whisky (si pot ser, que sigui bonet)
 • 600 ml. de brou de peix o aigua.
 • 2 cebes.
 • Julivert.
 • Oli.
 • Sal i pebre.
 • 8 llesques de pa.
ELABORACIÓ:

En una cassola on ja ho cuinarem tot, posem una mica d’oli i enrossim les llesques de pa. Un cop daurades les retirem i reservem. A la mateixa cassola hi posem una mica més d’oli i la ceba laminada ben fina, ho cuinem a foc suau durant 20-30 minuts fins que quedi ben cuita i transparent i afegim els popets, els cuinem durant uns 10 minuts i tirem la copa de whisky i el brou o l’aigua i ho deixem coure durant uns 15 minuts més perquè redueixi. Passem el rap per farina i l’incorporem a la cassola junt amb els llagostins i els escamarlans tot ben salpebrat. Ho cuinem tapat durant uns 5-7 minuts, rectifiquem de sal, afegim el julivert picat i ho servim acompanyat de les llesques de pa torrades.

SUGGERIMENTS:
 • No cal dir que es pot fer amb altres varietats de peix i marisc. Un lluç o unes cloïsses son una bona alternativa.