Un lleuger i aromàtic acompanyant per a una taula de formatges.

Ingredients per a 1 pa:
  • 250 grams de farina de força.
  • 50 ml. de llet tèbia.
  • 50 ml. d’oli oliva verge.
  • 20 grams de llevat fresc.
  • 25 grams de sucre.
  • 2 ous.
  • Sal.
  • Fulles de farigola, romaní i sàlvia.
  • Boles de pebre vermell.
ELABORACIÓ:

En un bol posem la llet, hi afegim el llevat i el remenem fins que quedi ben desfet. Afegim el sucre, els ous, la sal, ho remenem durant 1 minut i seguidament incorporem la farina i l’oli. Ho treballem durant uns 5 minuts fins que la massa comenci a estar llisa, es probable que necessitem afegir-hi una mica més de farina ja que tot depèn de la mida dels ous, hem de procurar que quedi una massa llisa i un xic enganxosa.  Afegim les herbes i el pebre, ho treballem 5 minuts més i ho deixem reposar uns 90 minuts.

Una vegada la massa hagi fermentat, la posem en un motlle (en aquest cas de plum-cake) i la deixem reposar 15 minuts més. Ho posem a coure al forn a 180 graus (dalt i baix) durant uns 30 minuts. Quan comenci a quedar daurat ho anem punxant per assegurar-nos que està cuit i si es així el retirem del forn. Quan encara estigui calent, el retirem del motllo i el posem damunt d’una reixeta, així si es fa vapor no ens humitejarà el pa.

SUGGERIMENTS:

Un cop fred, queda molt bé acompanyar-lo d’un bon formatge d’ovella curat.